40 Βαθμοί: «Λιώνει» το κορμί… αλλά όχι το μακιγιάζ!

 

Από τη Ματίνα Κοκκινέλη, MSc Health Management-Makeup Artist

Το καλοκαίρι πλησιάζει, οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει και το θέμα που απασχολεί εμάς τις γυναίκες είναι… η εφίδρωση στο μακιγιάζ και πώς θα το κάνουμε πιο σταθερό. Για να δημιουργήσουμε μια ματ όψη, πιο ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε ιδρώνουμε εύκολα είτε δυσκολότερα, χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα:

Καθαρισμός προσώπου

Απαλλάσσουμε την επιδερμίδα μας από την υγρασία, είτε ιδρώνουμε πολύ είτε λιγότερο. Με τη χρήση ενός σωστού καθαριστικού προσώπου, απομακρύνουμε κάθε είδος λιπαρότητας και μακιγιάζ που μπορεί να προϋπάρχουν. Επιλέγουμε ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας μας, για να προχωρήσουμε στην ενυδάτωση.

Ενυδάτωση

Επιλέγουμε ελαφρές κρέμες ημέρας, χωρίς πλούσιες συνθέσεις, κατάλληλες για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν είναι λιπαρή, και λόγω της υπερβολικής ζέστης του καλοκαιριού γίνεται ακόμη πιο λιπαρή, καλό είναι να χρησιμοποιούμε κρέμες απαλλαγμένες από έλαια, πιο ελαφρές, με ματ υφή. Κάνοντας μια σωστή έρευνα, θα βρούμε κρέμες από αρκετές εταιρείες, που είναι λεπτόρρευστες και ιδανικές για την έντονη εφίδρωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αντηλιακή προστασία 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ