ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance HUB: Ένας πολυχώρος γνώσης και ψυχαγωγίας

Το ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance HUB είναι ένας ψηφιακός πολυχώρος, που δημιούργησε η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ιστορικές γνώσεις και πολύτιμη πληροφόρηση για την αξία της ασφάλισης.

Ανοίγει –ανανεωμένο πλέον– τις «πόρτες» του, για ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και ψυχαγωγίας στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις διαδραστικές αίθουσές του υπάρχει πλούσιο ιστορικό περιεχόμενο, αλλά και πληθώρα ενδιαφερόντων θεμάτων.

Το HUB αποτελείται από τις αίθουσες:

  • Ιστορικό αρχείο 1 & 2, οι οποίες περιλαμβάνουν συμβόλαια, εμπορική αλληλογραφία, εκδόσεις και διαφημιστικό υλικό από τον ασφαλιστικό κλάδο, τα οποία χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα.
  • Αίθουσα ΜΙΝΕΤΤΑ, μια γρήγορη ματιά στην ιστορία της εταιρείας.
  • Αίθουσα προβολών, με συναρπαστικές προβολές που αφορούν την ασφάλιση και άλλα θέματα.
  • Insurance Pedia, αξιοποιώντας τη συνεργασία της ΜΙΝΕΤΤΑ με το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το Insurance Pedia είναι μια πρωτοβουλία της ΜΙΝΕΤΤΑ για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης η οποία παρέχει στο κοινό ένα περιβάλλον ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ασφαλιστική ορολογία, μια σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια ασφαλιστικών όρων στην ελληνική γλώσσα.

Μερικά από τα, πολλά, ξεχωριστά σημεία που συμπεριλαμβάνονται στις αίθουσες του MINETTA Insurance HUB με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι:

*Ασφάλεια γάμου Ο ΑΣΤΗΡ: «Ο ΠΑΤΗΡ αυτή είναι η προίκα σου, τώρα είμαι ήσυχος!» / αίθ. 1 Ιστορικού αρχείου, στις οθόνες.

*John Maynard Keynes (!): «Η Διάθεσις των Κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Εταιρειών Ζωής Εν Αγγλία» / αίθ. Insurance Pedia, κάδρο στον τοίχο.

*Διαφημιστικά σποτ από το παρελθόν / αίθ. ΜΙΝΕΤΤΑ στην οθόνη & στο ραδιοφωνάκι.

*ΜΙΝΕΤΤΑ logo evolution / βίντεο, αίθ. προβολών.

*1857, Συμβόλαιο Ασφαλιστικής Ναυτικοδανειστικής εταιρείας H OMONOIA / αίθ. 1 Ιστορικού αρχείου, κάδρο στον τοίχο.

*Ο τοίχος με αλληλογραφία από τα παλιά / αίθ. 2 Ιστορικού αρχείου.

*… όλες οι ζωγραφιές των παιδιών / αίθουσα ΜΙΝΕΤΤΑ & lobby.

Η εμπειρία δεν σταματάει εκεί… γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική! Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία Virtual Reality, υποστηρίζει την περιήγηση και με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.