Ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Υδρογείου

της Ελενας Ερμείδου

Τα νέα της επιχειρηματικά σχέδια αναμένεται να ανακοινώσει μεθαύριο 2 Νοεμβρίου 2023 η Υδρογείος Ασφαλιστική στην από κοινού συνέντευξη Τύπου με την  Società Reale Mutua di Assicurazioni, την μεγαλύτερη ιταλική αλληλασφαλιστική, η οποία μέχρι το τέλος του 2026 θα έχει αποκτήσει το 80% των μετοχών της Οικογένειας Κασκαρέλη. Ειδικότερα το 70% μέχρι τα τέλη του 2023 και το εναπομείναν 10% μέχρι το τέλος του 2026 ανάγοντας το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 80%.

Η συμφωνία μεταξύ Υδρογείου και Società Reale Mutua di Assicurazioni βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κοινή φιλοσοφία των δύο εταιρειών, και στην πρόθεση της Ιταλικής Αλληλοασφαλιστικής να επενδύσει στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας επιτυγχάνοντας γεωγραφική διασπόρα.

Η Υδρόγειος και η Società Reale Mutua di Assicurazioni με νέα εργαλεία θα ενισχύσουν την ανταγωνστική τους θέση με διάθεση νέων προϊόντων στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων, ενδυναμώνοντας μεταξύ άλλων τις προοπτικές των διασταυρούμενων πωλήσεων.

Σημειώνεται ότι τόσο η επωνυμία όσο και το εμπορικό σήμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής παραμένουν ως έχουν με την προσθήκη ότι η Εταιρεία γίνεται μέλος της Reale Mutua | Ομίλου Reale.

Αύξηση κερδοφορίας 14% το 2021

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική το 2021 κατέγραψε αύξηση παραγωγής 0,6% σε σύγκριση με το 2020 στα 85,1 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντική αύξηση σημείωσε στους κλάδους Λοιπές ζημιές αγαθών και Πυρκαγιά κατά 7,4% και 3,8% αντίστοιχα, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στο κλάδο γενικής αστικής ευθύνης -28,7%. Η παραγωγή αυτοκινήτου δεν σημείωσε μεταβολή +0,7% στα 23.356 ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων το 2021 αυξήθηκαν 14% στα 20,2 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά εισοδήματα μετά φόρων έφτασαν στα 16,3 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Κασκαρέλης παραμένει Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ο Παύλος Κασκαρέλης παραμένει  Διευθύνων Σύμβουλος.