back to top
30.4 C
Athens
Σάββατο 24 Μαΐου 2025

Τι φταίει και δεν πάνε μπροστά οι ασφαλιστικές

Οι Ελληνες δεν ασφαλίζουν την περιουσία, δεν ασφαλίζουν την ζωή τους, δεν ασφαλίζουν την επιχείρηση τους, αντε να γίνει κάτι σοβαρό όπως η πανδημία το 2020 και να κουνηθούν να ασφαλίσουν την υγεία τους γιατί προς στιγμήν φοβούνται.

Αρα για τα υπόλοιπα δεν φοβούνται, διερωτάται ο Ανασφάλιστος, ψάχνοντας εδώ και καιρό επίμονα να βρει τι φταίει και ενώ υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι οι Ελληνες, τους αψηφούν.

- Advertisement -

Λοιπόν με μία πρώτη ματιά που έριξε στα βιβλία των ασφαλιστών είδε ότι η ζωή έπεσε πανευρωπαϊκά, και οι Ευρώπαίοι και όλος ο κόσμος, γύρισε την πλάτη στις ασφαλίσεις ζωής, αφήνοντας τες να χάσουν το 4% από την συμμετοχή τους στο ΑΕΠ. Η περιουσία όμως δεν κατακύλησε, ανέβηκε μισό ποσοστό, κράτησε. Οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις που προορίζονται προς τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις κάνουν την δουλειά τους καλά.

Στην Ελλάδα γιατί τόση γκρίνια; Ενας σεισμός έγινε πριν τρεις σχεδόν μήνες στην Θεσσαλία και μόνο το 11% ήταν ασφαλισμένο και μάλιστα με ελάχιστες αξίες σε μία χώρα σεισμογενή.

- Advertisement -

Τι άκουσε ο Ανασφάλιστος μιλώντας με το κόσμο. Ακουσε ότι οι ασφαλιστικές για να ασφαλίσουν έναντι σεισμού ή πυρκαγιάς βάζουν όρους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.  Αλλες οι ανάγκες των πελατών, άλλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών. Εδώ βγήκε μία καραμπόλα. Πολλές οι απαλλαγές, πολλές οι εξαιρέσεις, έτσι δουλειά δεν γίνεται.

Τι επιχειρηματικοί κίνδυνοι, αν εξαιρέσουμε τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς, οι μικρές και οι μεσαίες αγνοούν τους κινδύνους, αγνοούν επίσης κάποιες από αυτές ότι υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες ασφάλισης. Οσοι δε, θέλουν να πάρουν καλύψεις για cyber, μπερδεύονται, σαν να μην υπάρχουν.

Στην ζωή, ε..αν η ασφαλιστική ασφαλίζει μέχρι πολύ μικρές ηλικίες για σύνταξη ενώ το προσδόκιμο έχει αυξηθεί, γιατί να κάτσουν να ασχοληθούν. Θα μου πείτε τα unit linked αυτά δεν φέρουν πάντα το εισόδημα που θα ήθελα οι ασφαλισμένοι γιατί υπάρχει και η χασούρα και ο κίνδυνος και δεν σημαίνει και ανάπτυξη η εκτόξευση των πωλήσεων τους, για τον κλάδο.

Τι μας έμεινε; η υγεία και το αυτοκίνητο. Για το αυτοκίνητο, ισχύουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα, και για την υγεία αν δεν γίνει δουλειά υψηλή διατηρησιμότητα θα κάνουμε χρόνο με το κυάλι να δούμε.

Δεν είναι λοιπόν θέμα μόνο ασφαλισμένων είναι κυρίως ασφαλιστικών, η μετατόπιση ευθυνών δεν λύνει το πρόβλημα, το μετατοπίζει. Αλλά ούτε και οι προσφορές ότι να ναι καλύπτουν το πρόβλημα, είτε είναι εκπτώσεις επί των ασφαλίστρων ακόμα και ευθύνες προς την κοινωνία, ΕΚΕ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Τα βασικά μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς. Mερίδιο αγοράς, loss ratio, ενεργητικό, Φερεγγυότητα

Τo 2024 δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στη διάρθρωση της ελληνικής αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, με 34 ασφαλιστικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Oι τοπ 25 ασφαλιστικές παγκοσμίως, με βάση την κεφαλαιοποίηση

Αύξηση κατά κατά 17% στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια  κατέγραψε η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (MCap) των

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Π. Δημητρίου, Υδρα: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλαφόν ξανά στα ασφάλιστρα

Με μονομερείς τακτικές η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Φ. Μιχάλη από Ύδρα: Εξομοίωση των ομαδικών ασφαλιστηρίων με τα ΤΕΑ

Από το meeting της Ύδρας η πρόεδρος της Επιτροπής ομαδικών συμβολαίων της Ένωσης, κα. Φίλιππα Μιχάλη, αναφερόμενη στα ομαδικά ασφαλιστήρια

Τράπεζες: Ευρεία αναδιάταξη μέσω εξαγορών. «Ντόμινο» στον ασφαλιστικό κλάδο

Μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται, πλέον, στις απαντήσεις που θα δώσουν τόσο η ΝΝ Hellas

Τα τέσσερα καυτά θέματα της αγοράς

Τέσσερα πολύ σοβαρά θέματα έθιξε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σήμερα στην άτυπη δημοσιογραφική συνάντηση.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς οικονομική δικαιοσύνη»

Διαβάστε στο "IW" όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου, στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

Π. Δημητρίου, Υδρα: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλαφόν ξανά στα ασφάλιστρα

Με μονομερείς τακτικές η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Πράσινο φως στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από το gov.gr

Δύο ασφαλιστικές εταιρίες αξιοποιούν τη δυνατότητα στο GOV.gr με τη  διαδικασία συγκατάθεσης  να έχει ολοκληρωθεί 26.227 φορές.

Οι CEOs σε ένα ξεχωριστό πάνελ ηγεσίας

Mε ένα πάνελ που απαρτίζονταν από leaders της αγοράς ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι εργασίες του 25ου  Insurance & Reinsurance Meeting της ΕΑΕΕ.

Η GROUPAMA λαμβάνει την κορυφαία πιστοποίηση Ethos Platinum για 2η συνεχόμενη χρονιά

Η Groupama Ασφαλιστική, μέλος του γαλλικού Ομίλου Groupama και με ισχυρή παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έλαβε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά