Χορήγηση της 3ης δόσης μετά την έγκριση από τον ΕΜΑ

Την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για την 3η δόση διέλυσε χθες η καθηγήτρια παιδιατρικής κα Μαρία Θεοδωρίδου. Μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε ότι η χορήγησή της αναμνηστικής δόσης θα γίνει μόνο και εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεχίζει την προεργασία για να καθοριστεί ποια άτομα χρειάζεται να κάνουν την αναμνηστική δόση. Έκανε γνωστό ότι στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής παρουσιάστηκαν αποτελέσματα μελέτης Ελλήνων επιστημόνων, από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι άτομα σε ανοσοκαταστολή και άνθρωποι άνω των 60 ετών, είναι εκείνα που έχουν ανάγκη 3ης δόσης.

Η κα Θεοδωρίδου έκανε εκτενή αναφορά στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων καθώς και στην εύλογη ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων. Ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε παιδιά. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το Μάιο μόλις το 7,5% των νέων κρουσμάτων αφορούσαν παιδιά, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 20% τον Ιούλιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*