ΕΕΑ: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους της Εύβοιας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ), συνεχίζοντας την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, παρέδωσε, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, το πρώτο φορτίο. Είχε προηγηθεί η επιτόπια επίσκεψη στους πληγέντες της Αττικής και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς αυτούς, ενώ ανακοίνωσε και τη διάθεση 100.000 ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πληγέντων επιχειρηματιών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου «Πιστοί στις υποσχέσεις μας για παροχή στήριξη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, συνεχίζουμε το έργο μας σήμερα με την παράδοση μιας παρτίδας υλικών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους  της Ευβοίας. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες και απαιτείται όχι μόνο άμεση βοήθεια αλλά και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αποκατάστασης της παραγωγής, του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας για να αποφευχθεί η ερήμωση. ΄΄Η ελπίδα ζει ανάμεσα μας, ας σπείρουμε τους καρπούς της στην Εύβοια΄΄, είναι το σύνθημα των ανθρώπων εδώ. Σε αυτό το θα είμαστε στο πλευρό τους παίζοντας τον οικονομικό και κοινωνικό ρόλο μας, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του ΕΕΑ για τη, σπουδαίας σημασίας, συμβολική κίνηση.

Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε, στις 25 Αυγούστου 2021, στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στο περιθώριο της διευρυμένης κοινής συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ υπό τον Πρόεδρο της και των ΔΕ των κατά τόπους Επιμελητηρίων με στόχο τον καθορισμό των δράσεων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Στην όλη διαδικασία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι του ΕΕΑ κ.κ. Νίκος  Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Στη συγκέντρωση και παράδοση των ειδών, σημαντική ήταν η συμβολή της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Χριστίνα Φυτέα, ενώ είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε και προσέφερε η κα Ματίνα Κυριάκου, του κοινωνικής αντίληψης Φορέα «Αλέξανδρος».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*