Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι προβλέπεται για τις κατεστραμμένες άδειες οδήγησης-ΚΤΕΟ

Μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές ανακοίνωσε το υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, το υπουργείο προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών για τη χορήγηση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων αδειών οδήγησης λόγω των πυρκαγιών. Εξαιρούνται των αποδεικτικών για την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης, του προβλεπόμενου ποσού για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης οι πληγέντες ιδιοκτήτες οχημάτων και η χορήγηση αντιγράφου θα γίνεται μόνο με δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης, καθώς και τυχόν λοιπών προβλεπόμενων τελών.

Παράλληλα, προωθεί ρυθμίσεις για την οριστική διαγραφή οχημάτων με ανάλογη διαδικασία με αυτή που είχε ακολουθηθεί με το αριθμ. οικ. Α58984/2775/31-07-18 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018.

Σχετικά με τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, τις άδειες οδήγησης, τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), τις άδειες άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης των πληγέντων, αναμένεται να δοθεί τουλάχιστον εξάμηνη παράταση, η ακριβής διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τους πληγέντες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιτήματα σχετικά με τις παραπάνω διαδικασίες έως και 6 μήνες μετά την έκδοσή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*