Έρχεται μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας – Τι δείχνει νέα έρευνα

Το νέο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη θα είναι πολλαπλάσιο αυτού που βιώσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2021! Αυτό δείχνει ένας  νέος μαθηματικός αλγόριθμος που έχουν αναπτύξει ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αναδειχθεί σε αποτελεσματική μέθοδο εκτίμησης του πανδημικού κύματος.

Η έρευνα διεξάγεται στο Εργαστήριο Αναλυτικής και Δεδομένων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από τον καθηγητή Ιωάννη Δημητρίου και το μεταπτυχιακό φοιτητή Δημήτριος Ντάβο.  Ο αλγόριθμος είναι προϊόν πολυετούς μελέτης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία εφαρμογών ευρύτερη της παρούσας.

Μια γενικευμένη μορφή του δημοσιεύτηκε από τους καθηγητές Ιωάννη Δημητρίου και M.J.D. Powell (Cambridge University Press 1997), αλλά ο παρών αλγόριθμος και η υλοποίησή του σε λογισμικό έγιναν, αφού ο πρώτος των Καθηγητών μετακινήθηκε στο ΕΚΠΑ (σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά ACM Trans. Math. Softw., Comp. Optim. and Appl., Comp. Physics Comm.). Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Δημήτριος Ντάβος ανέπτυξε μια φιλική γραφική διεπαφή του λογισμικού, η οποία επιτρέπει την άμεση διαχείριση δεδομένων.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*