Νέα μελέτη: Η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση!

Πολλοί νομίζουν ότι η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί πιο ήπια νόσηση. Όμως, νέα μελέτη δείχνει ακριβώς το αντίθετο, επισημαίνοντας ότι ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων σχετίζεται με το γεγονός ότι πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες, ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις προσφέρει επαρκή προστασία και έναντι της παραλλαγής Δέλτα, όσον αφορά την αποφυγή νοσηλείας και θανάτου. Η νέα μελέτη είναι σε στάδιο προδημοσίευσης, δηλαδή, δεν έχει δημοσιευτεί σε ιατρικό περιοδικό, αφού έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες. Αυτό όμως δεν είναι ασύνηθες με την πανδημία, καθώς η ιατρική έρευνα “τρέχει” με πιο γρήγορους ρυθμούς από εκείνον, που “κινείται” το σύστημα αξιολόγησης των ιατρικών περιοδικών.

Η μελέτη αφορά τον Καναδά και οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στην ανάλυσή τους 211.197 περιστατικά covid-19, μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 22 Ιουνίου 2021. Με απλά λόγια, η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν μεγαλύτερος με τις παραλλαγές Άλφα, Βήτα και Γάμμα και πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερος με τη Δέλτα. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι, “παρά το γεγονός του σχετικά μικρού αριθμού λοιμώξεων με την παραλλαγή Δέλτα στο δείγμα τους, είναι άμεσα ορατή στην ανάλυση μας μία σαφής και σημαντική αύξηση του κινδύνου σοβαρής νόσησης και θανάτου”.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*