MINETTA Ασφαλιστική: Yγεία και Διακοπές

Συμβουλές για να ασφαλείς διακοπές παρέχει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, εν μέσω περιόδου διακοπών. Αναλυτικά:

Οι διακοπές έφτασαν! Άλλοι τον Ιούλιο, άλλοι τον Αύγουστο, κάποιοι ακόμα και το Σεπτέμβριο που οι σοφοί λένε ότι είναι πιο ωραία.  Τα παιδιά μετράνε αντίστροφα για την κατασκήνωση, για το παιχνίδι στην πλατεία του χωριού και τα παγωτά στο εξοχικό. Περιμένουν να δουν φίλους και φίλες, να κάνουν βουτιές ή τις βόλτες τους.

Ε! Και εμείς οι μεγάλοι κάποια πλάνα τα καταστρώνουμε, έστω για λίγες ημέρες, ώστε να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε παραστάσεις και να δούμε ανθρώπους που ίσως έχουμε μήνες ολόκληρους να δούμε λόγω της πανδημίας.  Η αλλαγή περιβάλλοντος πολλές φορές δεν μας είναι εύκολη. Από το διαφορετικό νερό της περιοχής που πάμε, μέχρι τα κουνούπια και τον ήλιο που είναι μεν φίλος, αλλά θέλει δε προσοχή.  Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να έχουμε μαζί μας ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα. Μια-δυο γάζες, κάποιο αιμοστατικό ή επίδεσμο ή τραυμαπλάστ, βαμβάκι, οξυζενέ και ιώδιο.

Αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας παίρνει κάποια αγωγή ή έχει αλλεργίες, συνίσταται να έχετε μαζί σας τα φάρμακα που έχει προτείνει ο γιατρός ή η γιατρός σας.  Χρήσιμο, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, είναι να έχετε ένα θερμόμετρο, αντιπυρετικά και αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παρακάτω, πάρτε και κάτι για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Επίσης, επειδή οι αχινοί είναι συμπαθέστατοι, αλλά τρυπάνε, ένα τσιμπιδάκι είναι απαραίτητο.

Ένα αντικνησμικό τζελ, για κανένα πεινασμένο κουνούπι ή καμιά τσούχτρα που είπε να ξεσκάσει αλλά και μια αναπλαστική αλοιφή για τα εγκαυματάκια ή τους ερεθισμούς από το αλάτι και τον ήλιο, θα ανακουφίσει το δέρμα σας. Μιας που είπαμε για τον ήλιο, ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας πρέπει πάντα να σας συντροφεύει στην παραλία.

Όλα αυτά, φυσικά δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά μέσα στο αυτοκίνητο καθώς θα αχρηστευθούν οι ουσίες που περιέχουν. Και δεν ξεχνάμε φυσικά, μακριά από τα μικρά παιδιά!

Στα καλά του διαδικτύου είναι ότι μπορείτε να μάθετε εύκολα αν η περιοχή που θα πάτε, έχει κάποιο φαρμακείο και κάντε μια αναζήτηση, έστω να ξέρετε ότι υπάρχει κέντρο υγείας ή νοσοκομείο. Αχρείαστα να είναι!

Γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα!

Να περάσετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι! 

Πηγή: minetta.gr

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*