Ξεκινά σήμερα η δήλωση ατόμων για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να δηλώσουν ποιοι ασθενείς έχουν προβλήματα κινητικότητας, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους κατ’ οίκον. Επίσης, από σήμερα, όσοι θελήσουν να κλείσουν ραντεβού αυτό θα γίνεται αυθημερόν!

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους (χθες) στην καθιερωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα Ελευθερία, απευθύνοντας νέο κάλεσμα στους ιδιώτες ιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως κίνητρο αμοιβή ύψους 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Το μέτρο αφορά άτομα που είναι κατάκοιτοι ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα, που περιορίζουν την κινητικότητα τους, όπως π.χ. άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ. Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Συνολικά, μέχρι σήμερα 5.450.000 άτομα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και 61% των ενηλίκων) και 4.426.000 Έλληνες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% του γενικού πληθυσμού και 52% των  ενηλίκων).

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών, ενώ όσον αφορά τους εφήβους 12-14 ετών, επίκειται σχετική έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σημειώνουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εφήβους 12-14 ετών.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*