Εντός του καλοκαιριού οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων επαγγελματιών θα δρομολογηθούν μέσα στο καλοκαίρι, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Βιοηθικής, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Σε συνέντευξή του στον ANT1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη  ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε «καίρια επαγγέλματα σε χώρους που πρέπει να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία, κυρίως για τους επαγγελματίες υγείας». Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει σε εργαζόμενους σε χώρους όπως είναι τα γηροκομεία, οι οίκοι ευγηρίας, οι νοσοκομειακές μονάδες, εκεί  που «βρίσκονται ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες μας, σε δομές όπου διακυβεύεται η Δημόσια Υγεία» αποσαφήνισε ο υπουργός. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και για αυτό δεν ελήφθη «μία απόφαση εν θερμώ».

Όσο για το ζήτημα της χορήγησης δεύτερης δόσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Κικίλιας σφυριλάτησε το επιχείρημά του γύρω από το γεγονός ότι ακόμη 20 χώρες της Ευρώπης ακολούθησαν την ίδια στρατηγική τροποποίησης των οδηγιών, ενώ μετά την απόφαση στην Ελλάδα νέες οδηγίες δόθηκαν και στην Αυστρία.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*