Η Check Point Εγκαινιάζει την Αυτοματοποιημένη  Προστασία για  Cloud Workloads

Η Check Point κάτω από την πλατφόρμα λύσεων CloudGuard προσφέρει την ευρύτερη ασφάλεια για τα workloads στην αγορά,  προστατεύοντας αυτόματα εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα και containers από τη στιγμή της ανάπτυξης έως τον χρόνο εκτέλεσης, σε οποιοδήποτε cloud provider μέσω μιας ενιαίας διεπαφής.

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, επεκτείνει τις δυνατότητες του ενοποιημένου Cloud Native Security Platform, με στόχο την application-first προστασία του cloud φορτίου με το Check Point CloudGuard Workload Protection. Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη λύση ασφάλειας του cloud workload παρέχει στις ομάδες ασφαλείας τα κατάλληλα εργαλεία για την αυτοματοποίηση της ασφάλειας σε όλες τις εφαρμογές, τα Application Programing Interfaces (APIs) και τις μικροϋπηρεσίες (microservices) από την ανάπτυξη έως τον χρόνο εκτέλεσης μέσω ενός management interface.

Καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τις επιχειρήσεις να μεταβούν στο νέο περιβάλλον της «εξ’ αποστάσεως εργασίας», το cloud έγινε πολύ φυσικά η βασική κατηγορία ανάπτυξης των εταιρειών που θέλουν να διευκολύνουν άμεσα τους από εξ’ αποστάσεως εργαζόμενους τους. Καθώς λοιπόν, όλο και περισσότεροι οργανισμοί μεταβαίνουν στο cloud, οι ομάδες ασφαλείας αντιμετωπίζουν πλέον την ανάγκη για παράλληλη διαχείριση σε πολλές πλατφόρμες. Αυτές οι πλατφόρμες δεν παρέχουν ούτε την ορατότητα ούτε τη δυνατότητα προστασίας των ταχέως αναπτυσσόμενων φορτίων στο cloud. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 68% των επιχειρήσεων θεωρούν την εσφαλμένη διαμόρφωση του cloud ως έναν από τους βασικούς συντελεστές απειλής για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

«Ενώνοντας τις βασικές δυνατότητες ασφάλειας του cloud, η πλατφόρμα Check Point’s CloudGuard πληροί μια βασική απαίτηση που αποκαλύπτεται από την ESG – ετήσια έρευνα ασφάλειας για cloud-native  περιβάλλοντα-, την ισχυρή προτίμηση για ένα ενοποιημένο σύνολο ελέγχων που βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Η πλήρως αυτοματοποιημένη προσέγγιση της πλατφόρμας CloudGuard αντικατοπτρίζει ένα άλλο κεντρικό εύρημα από την έρευνά μας, αυτοματοποιώντας την εισαγωγή ελέγχων και διαδικασιών μέσω ολοκλήρωσης με τα εργαλεία (CI / CD) που χρησιμοποιούν οι DevOps ομάδες », δήλωσε ο Doug Cahill, Vice President, Analyst Services και Senior Analyst, στο Enterprise Strategy Group.

H Application-first προσέγγιση στην αυτοματοποιημένη προστασία του φόρτου εργασίας

Το CloudGuard υιοθετεί μια προσέγγιση “application-first” για την προστασία του φόρτου εργασίας με αυτοματοποιημένη προστασία εφαρμογών ιστού και API. Τα βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη περιλαμβάνουν:

– Η ενοποιημένη και αυτοματοποιημένη προσέγγιση μειώνει την πολυπλοκότητα και τους κινδύνους της διασφάλισης εφαρμογών και cloud workloads με προστασία από άκρη σε άκρη για όλες τις εφαρμογές και τις μικρουπηρεσίες σε μία ενιαία, native πλατφόρμα cloud.

– Η προστασία μικρουπηρεσιών διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ανίχνευσης απειλών σε ολόκληρο το περιβάλλον με αυτόματη διαμόρφωση προφίλ και επιβολή της συμπεριφοράς των λειτουργιών και των containers με πρόληψη απειλών κατά την εκτέλεση.

– Το εργαλείο “Shift-Left” διασφαλίζει ότι τα containers και οι serverless λειτουργίες σαρώνονται από την φάση της ανάπτυξης (build), αξιολογώντας αυτόματα τους κινδύνους διαμόρφωσης και δημιουργώντας έλεγχο πρόσβασης με τα λιγότερα προνόμια σε αυτές τις λειτουργίες.

– Εργαλεία CI/CD για κεντρικό έλεγχο: αυτοματοποιεί την ασφάλεια από την φάση της ανάπτυξης  και στο στάδιο του μητρώου. 

«Το CloudGuard μας βοηθάει να βελτιώσουμε και να αυτοματοποιήσουμε τη συνολική κατάσταση ασφαλείας στο cloud», εξήγησαν οι Leonardo Amor και Darwin Ochoa, γραφείο CISO, Telefonica Tech. «Αυτή η εγγενής λύση cloud μας επιτρέπει να οπτικοποιήσουμε και να ελέγχουμε δυναμικά την κατάσταση ασφαλείας μας (security posture) και να συμμορφωθούμε με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας αυτόματα, και ως εκ τούτου η ομάδα μας μπορεί να επιβάλει τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και να μας προστατεύσει από την κλοπή προσωπικών δεδομένων και την απώλεια data στο cloud.»

«Για την προστασία των εγγενών εφαρμογών cloud, οι οργανισμοί πρέπει να εφαρμόσουν λύσεις που δημιουργούνται από το cloud και μπορούν να συμβαδίζουν με την ταχύτητα του DevOps», δήλωσε ο TJ Gonen, Επικεφαλής του Cloud Product Line, στην Check Point Software. «Η στρατηγική της Check Point είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς να διασφαλίσουν το πιο κρίσιμο φορτίο τους με μια ενοποιημένη πλατφόρμα. Το Check Point CloudGuard έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται με το cloud computing και να αυτοματοποιήσει όλες τις πτυχές της ασφάλειας των εφαρμογών και του φορτίου.»

Το Check Point CloudGuard έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει την ασφάλεια container, η οποία συμπληρώνει τη σουίτα cloud native Workload Protection. Ο συνδυασμός AppSec Τhreat Ιntelligence & Τhreat Ηunting, διαχείριση υψηλής πιστότητας, σε συνδυασμό με την προστασία του χρόνου εκτέλεσης(runtime protection) και του ελέγχου εισαγωγής (admission control) για containers και λειτουργίες χωρίς διακομιστή, καθιστά το Check Point CloudGuard την πιο ολοκληρωμένη, αυτοματοποιημένη, προσφορά προστασίας cloud native workload στην αγορά.

Το Check Point CloudGuard Workload Protection is είναι ήδη διαθέσιμο. Περισσότερες πληροφορίες στο: Check Point´s website ή στέλνοντας email στο  checkpoint-hellas@checkpoint.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*