Η MetLife στηρίζει τη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Θ. Πουρλίδα

με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα»

Η MetLife, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ενεργά την αγωνιστική πρωτοβουλία WonderRun του αθλητή και ασφαλιστικού της συμβούλου, Θωμά Πουρλίδα, για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

Το WonderRun περιλαμβάνει τη συμμετοχή του αθλητή σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η οικονομική στήριξη του έργου της Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ», μέσω χορηγιών, οι οποίες διατίθενται απευθείας και εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Θωμάς Πουρλίδας ξεκινά αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου, την ορεινή διαδρομή Olympus Pilgrim 350km, συνολικού μήκους 350 χλμ. και 27.000 μ. θετικής υψομετρικής ανάβασης στον Όλυμπο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ορεινή διαδρομή σε προσπάθεια non-stop, που έχει γίνει στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές διεθνώς.

Θέτοντας τον αγωνιστικό πήχη ψηλά, ο Θωμάς Πουρλίδας θα επιχειρήσει τη συγκεκριμένη διαδρομή μόνος του, χωρίς συναθλητές και συνοδεία, γεγονός που κάνει την προσπάθειά του πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Ως αρχική δωρεά προς τη Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ» έχει οριστεί το 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. Η MetLife υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα προχώρησε σε χρηματική δωρεά, για την οικονομική ενίσχυση της μονάδας.

«Παρά τις ανατροπές που έφερε η πανδημία, ο Θωμάς συνεχίζει να σχεδιάζει και να τολμά όλο και πιο απαιτητικά αγωνιστικά εγχειρήματα, υποστηρίζοντας με την προσπάθειά του το έργο μιας αξιόλογης κοινωνικής δομής. Συνεχίζει να είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας, με την επιμονή, την πίστη και την αφοσίωση στο σκοπό του. Παραμένουμε δίπλα του και είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στην οικογένεια της MetLife» ανέφερε σχετικά η Θάλεια Αγγελίδη, επικεφαλής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife.

Ως αθλητής και δρομέας βουνού, ο Θωμάς Πουρλίδας συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κυρίως σε ορεινό πεδίο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερους από 50 αγώνες σε διαδρομές από 15 έως 45 χλμ. Από το 2017 και έπειτα η δραστηριότητά του έχει στραφεί αποκλειστικά σε ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*