Οι “τεχνολογικοί γίγαντες” έχουν “αντισώματα” στη πανδημία

Μολονότι, ο πλανήτης τους τελευταίους δεκαέξι μήνες βρίσκεται στο στόχαστρο του κορονοϊού, με την υγειονομική κρίση να έχει επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας,  οι τεχνολογικοί κολοσσοί, ωστόσο, φαίνεται να βιώνουν μια άλλη εικόνα. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται στα μεγέθη των κολοσσών της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής κατά το 1ο τρίμηνο του 2021.

Οι πέντε όμιλοι της αποκαλούμενης ομάδας “GAFAM” (Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft) κατέγραψαν το 1ο τρίμηνο του 2021 εντυπωσιακές επιδόσεις σε οικονομικό επίπεδο. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα κέρδη πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο είδαν τριψήφιους ή – στη χειρότερη περίπτωση – διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Amazon, η τελευταία από τις πέντε εταιρείες της ομάδας “GAFAM”, που ανακοίνωσε μεγέθη για το 1ο τρίμηνο του 2021, είχε και τον ταχύτερο ρυθμό διεύρυνσης των κερδών της, τα οποία αυξήθηκαν κατά 220% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, τα αποτελέσματα της Amazon του Jeff Bezos ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο όσον αφορά τα έσοδα, όσο και τα κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα $8,1 δισ., ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44% στα $109 δισ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Προφανώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon επηρεάστηκαν θετικά από την ισχυρή ανάπτυξη των του ψηφιακού καναλιού πωλήσεων και τη στροφή καταναλωτών και επιχειρήσεων στο online εμπόριο.

Περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*