Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ για φάρμακο κατά της COVID-19

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την κλινική μελέτη ισραηλινού φαρμάκου με στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19 στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» έδωσε με την επίσκεψή του στην χώρα μας  ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber.

Η κλινική μελέτη Φάσης 2 θα αξιολογήσει εισπνεόμενο φάρμακο το οποίο κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν κατέγραψε παρενέργειες  σύμφωνα με τον κ. Arber, ο οποίος σημείωσε ότι το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο κ. Arber παρουσία του κ. Τσιόδρα και του κ. Κοντοζαμάνη κατά την οποία συζητηθήκαν οι εξελίξεις επί του θέματος, ενώ ο Ισραηλινός καθηγητής εξήγησε ότι επισκέφθηκε την χώρα μας γιατί ήθελε ιδίοις όμμασι να δει αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο στο επιστημονικό προσωπικό τονίζοντας ότι του ενέπνευσε εμπιστοσύνη.

Στόχος της επίσκεψης είναι να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να αρχίσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας. Η κλινική μελέτη έχει χορηγό την Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*