Self tests άμεσα σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Πρόσβαση σε self test θα έχουν την τρέχουσα εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στη δικαιοσύνη, μετά την επιτυχή εφαρμογή τους στην επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 10 εκατ. νέων self test προχωρά, ενώ έχει προγραμματιστεί να διατεθούν μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την κ. Πελώνη.

Η ίδια υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πρωτοπορία της χώρα μας, «καθιερώνοντας δωρεάν διανομή αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο που θα συμβάλει τόσο σε ένα ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όσο και στην ανάσχεση της πανδημίας».

Πλέον λόγω της πληθώρας των τεστ αναμένεται αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, χωρίς να σημαίνει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως περιέγραψε η κ. Πελώνη.  Το μέτρο αναμένεται να  συμβάλλει στην διασφαλίση του έγκαιρου εντοπισμού ασυμπτωματικών φορέων του ιού, της αυξημένης αυτοπροστασίας, του αυτοπεριορισμού, της έγκαιρης ιχνηλάτησης αλλά και της ανάσχεσης της διασποράς.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*