Η AIG γιόρτασε τα 70 χρόνια στην ελληνική αγορά και συνεχίζει δυναμικά

του Βάιου Κρόκου

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επεφύλαξε η διοίκηση της AIG, σ’ ένα ξεχωριστό event μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveON, κατά το οποίο μίλησαν κορυφαία στελέχη και βραβεύτηκαν οι συνεργάτες με υψηλές επιδόσεις το περασμένο έτος.

Μια χρονιά ιδιαίτερων προκλήσεων όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AIG Greece, κ. Giuseppe Zorgno εκφράζοντας, ωστόσο, την ικανοποίηση του για τα παραγωγικά αποτελέσματα, την διαχείριση και άμεση προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

“Δεν γιορτάζουμε μόνο το 70 χρόνια του ομίλου στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Να προετοιμαστούμε για τα επόμενα 70 χρόνια, σ’ ένα ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε μαζί σας” τόνισε απευθυνόμενος στο διαδικτυακό κοινό και τους συνεργάτες.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, λόγω της πανδημίας, επιταγχύνθηκε, υπογραμμίζοντας πως εν μέσω τηλεργασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο σύστημα μηχανοργάνωσης – μια ριζική αλλαγή αν αναλογιστεί κανείς το έργο συνολικά, όπως τόνισε.

“…σήμερα κάναμε μια στάση για να δούμε τι καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας μας, να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, αλλά και να οργανωθούμε για το μέλλον. Αισθάνομαι αληθινά υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή την τόσο σπουδαία εταιρεία, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία στην Ελλάδα. Υπερήφανος για την ομάδα των συναδέλφων μου, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει τις επιτυχίες μας, υπερήφανος για τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας και για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που με συνέπεια και σοβαρότητα προσφέρουμε. Στην AIG η καινοτομία είναι αυτοσκοπός…”, συμπλήρωσε.

Γενικότερα η διοίκηση της AIG Greece εξέφρασε την ικανοποίηση για τα μεγέθη του 2020 τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε κερδοφορία, την ώρα που διατήρησε πρώτες θέσεις σε επιμέρους κατηγορίες.

Εξάλλου, περί τους 1300 συνεργάτες έχει πλέον η AIG που εδώ και ένα χρόνο έχει πετύχει την ομαλή προσαρμογή και συνέχιση των εργασιών, με επικοινωνίες, επαφές, εκπαιδευτικά προγράμματα και νέα ψηφιακά εργαλεία. Αυτό τόνισε από την πλευρά της η κα Σωτηρία Μαράκη, εμπορική διευθύντρια της AIG εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στις άμεσες ενέργειες και του Τμήματος Αποζημιώσεων τις δύσκολες αυτές στιγμές (πάνω από 33.500 νέοι φάκελοι για απαιτήσεις από τον προηγούμενο Μάρτιο). Όπως εξήγησε η AIG διατηρεί σταθερά τα υψηλά χαρακτηριστικά της όπως:

*Τα καινοτόμα προϊόντα σε προσωπικές και επιχειρηματικές ασφαλίσεις,

*Τις ταχύτατες και δίκαιες αποζημιώσεις

*Την άρτια κατάρτιση και τεχνογνωσία

*Την συνεχή εκπαίδευση: Το 2020 λάνσαρε νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα για προϊόντα, ενώ ήδη υπάρχει το 2021 νέος κύκλος σεμιναρίων

Το δικό του μήνυμα έστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού της AIG, μιλώντας για την αξιοπιστία και την πετυχημένη παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα. “Το να έχεις έναν συναγωνιστή – και όχι ανταγωνιστή – όπως η AIG στις προσπάθειες ανάδειξης της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πλεονέκτημα!”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Επ. Επιμελητηρίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του μίλησε για την διαδρομή, την φερεγγυότητα και τα προϊόντα της AIG που προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες. Παράλληλα, ανέδειξε τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι των κινδύνων και ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας.

Σημαντική στιγμή επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν και η ομιλία του κ. Νικόλαου Αδαμαντιάδη ο οποίος μίλησε για τα πρώτα χρόνια, την πορεία και ανάπτυξη του ομίλου στην Ελλάδα τις δεκαετίες που πέρασαν (ήταν το σχήμα των κ.κ Κανελλόπουλου – Αδαμαντιάδη που εμπιστεύτηκε η AIG για την παρουσία της στην Ελλάδα το μακρινό 1951, μια επαγγελματική σχέση που διήρκησε για 68 χρόνια μέχρι το 2019).

Τέλος, δυο πολύ σημαντικά έργα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται εν εξελίξει για τον όμιλο της AIG παγκοσμίως σύμφωνα με τον κ. Thomas Lillelund, Chief Executive Officer, AIG Europe SA: Η δημιουργία κορυφαίας ομάδας underwriting, όπως και οι επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία. Κατά την ομιλία του, ανέδειξε τις αξίες του ομίλου ανά τον κόσμο που έχει ως στόχο την παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προς τους πελάτες και τα δίκτυα διαμεσολάβησης.

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η τιμητική διάκριση των συνεργατών της AIG για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών στόχων της εταιρείας, αλλά και για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν παρά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Οι κατηγορίες στις οποίες σημειώθηκαν διακρίσεις είναι οι εξής: Συνεργάτες με μικτή παραγωγή (Consumer-Commercial) με έδρα στην Αθήνα, Συνεργάτες με corporate παραγωγή με έδρα στην Αθήνα, Συνεργάτες με μικτή παραγωγή (Consumer-Commercial) με έδρα στη Θεσσαλονίκη, Συνεργάτες με corporate παραγωγή με έδρα στη Θεσσαλονίκη, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης, Συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκίδας

Όπως κατέστη σαφές μέσα από την εκδήλωση εορτασμού, η εταιρεία σκοπεύει να κινηθεί με τον ίδιο δυναμισμό και το 2021, εστιάζοντας σε τομείς που απαιτούν μεγάλη εμπειρία, εξειδικευμένη γνώση, κατάλληλη στελέχωση και μία ευρεία γκάμα στατιστικών δεδομένων.

Σύνθετα ζητήματα που αναδύονται τα τελευταία χρόνια, όπως οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, η Ευθύνη των Στελεχών Διοίκησης, η Περιβαλλοντική Ευθύνη, είναι εκείνα που απαιτούν ένα ξεχωριστό επίπεδο τεχνογνωσίας που μόνο η AIG είναι ήδη σε θέση να προσφέρει, εντοπίζοντας έγκαιρα τους νέους κινδύνους για τους πελάτες της.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΤH ΠΑΡΑΓΩΓΗ  (Consumer –  Commercial)  ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: NN HELLENIC INSURANCE AGENCY SA, MEGA BROKERS SA, 3P INSURANCE, IONIOS NEW AGENCY, VESTER AE, F. I. LEADERS / SAFEFUTURE, HIVE, ΑΡΓΥΡΩ ΔΑΛΕΝΤΖΑ-ΔΟΓΑΝΗ, BRITISH PROVIDENCE, BROKERS UNION, SFAKIANAKIS INSURANCE S.A., Γ. ΚΥΡΛΑΚΗΣ ΑΕ, ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., GLOBAL NET, STAR GROUP, BROKINS AE, COVER INSURANCE

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ CORPORATE ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: HOWDEN-MATRIX, CARPENTER TURNER, ALL RISK, DESIGNIA INSURANCE BROKERS, FLAGSHIP, ΑΜΥΝΑ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΔΙΟΝ ΟΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ALPHAPLUS AGENTS, NAK KATSIBERIS INSURANCE BROKERS SA

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ CORPORATE ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΝ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΤH ΠΑΡΑΓΩΓΗ  (Consumer – Commercial)  ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: I.G. INSURANCE GROUP

ΤΙΜΗΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: CONTRACT A.E.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ: DAIC

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: PROMIST INSURANCE AND FINANCE A.E.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΣΙΛΙΜΗ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ: ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΛΑΜΑ, ΔΕΡΒΟΣ INSURANCE AGENT

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΒΛΑΧΑΚΗΣ Ο.Ε, Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒ., INSUREWAY

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*