Ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Rendez-Vous de Septembre

Η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας (και των εμβολιασμών) κρατά τους (αντ)ασφαλιστές μακριά από το Μόντε Κάρλο και φέτος

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η πανδημία του κορωνοϊού…κρατά μακριά από το Μόντε Κάρλο την «ελίτ» της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής  βιομηχανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: Παρότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανοίξει οι εγγραφές για το ιστορικό Rendez-Vous de Septembre, εντούτοις η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωσή του.

Παρότι τα προγράμματα εμβολιασμού είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, υπάρχει έντονη αβεβαιότητα για το αν θα έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός μιας «κρίσιμης μάζας»  μέχρι το φθινόπωρο ώστε να έχει περιοριστεί δραστικά ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή καθυστέρηση ενός μηνός στην παράδοση εμβολίων, ενώ 17 ευρωπαϊκές χώρες  -συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας- σταμάτησαν προσωρινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca (που στη συνέχεια επανεκκίνησαν μετά το πράσινο φως της ΕΜΑ…),  εν μέσω φόβων ότι το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η διαδικασία των εμβολιασμών έχει απρόοπτα σε σχέση με τον προγραμματισμό.

Σε περίπτωση που το Rendez-Vous λάμβανε κανονικά χώρα με φυσική παρουσία στο Μόντε Κάρλο, τότε πολλές εταιρείες θα καλούνταν να επιλύσουν μια δύσκολη εξίσωση, δηλαδή να συνδυάσουν την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους (με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολυδάπανο event…), διασφαλίζοντας παράλληλα ν την υγεία των εργαζομένων τους.

Τον Απρίλιο του 2020 –με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού σε έξαρση-, η 16μελής Οργανωτική Επιτροπή του Rendez Vous  ακύρωσε την περυσινή Συνάντηση και δώρισε 100.000 ευρώ για την έρευνα ανάπτυξης του εμβολίου για τον COVID-19.

To Rendez-Vous de Septembre προσελκύει κορυφαία στελέχη του (αντ)ασφαλιστικού κλάδου από περισσότερες από 80 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μ/ Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και των Βερμούδων και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο αδιαλείπτως από το 1927, με την εξαίρεση του 2020 και του 2021.

Πρόκειται για εκδήλωση-ορόσημο στο «καλεντάρι» της αντασφαλιστικής βιομηχανίας,καθώς δίνει μια πρώτη εικόνα της δυναμικής και των τάσεων της αγοράς προ της κρίσιμης περιόδου των ανανεώσεων των αντασφαλιστικών συμβολαίων (renewals) του Ιανουαρίου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*