ΕΕΑ: Όλες οι εξελίξεις στις άδειες οδήγησης – νέες εφαρμογές του gov.gr

Εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου παρακολούθησαν την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

Θέμα της εκδήλωσης, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που μετά την πιλοτική τους εφαρμογή στην Κρήτη ξεκινάνε και στην Περιφέρεια Αττικής και δίνουν τη δυνατότητα για άμεση επανέκδοση των διπλωμάτων οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς. Παράλληλα, αλλάζουν και τον τρόπο συνεργασίας των εκπαιδευτών με τις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε –μεταξύ άλλων- την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας των Σχολών Οδηγών.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκαν στη νέα εφαρμογή και στη χρησιμότητα της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος έθεσε προς τον Υφυπουργό Μεταφορών το θέμα της άμεσης επαναλειτουργίας των Σχολών Οδηγών αλλά και αυτό του χρονοδιαγράμματος για το νέο Π.Δ. και τη νέα ΚΥΑ για τις εξετάσεις.

Επειδή οι διεκπεραιώσεις είναι μέρος του εισοδήματος των σχολών οδηγών, ο κ. Γρέντζελος ζήτησε από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δοθεί στους επαγγελματίες η δυνατότητα να βρίσκονται στην πλατφόρμα ως πιστοποιημένοι χρήστες. Επίσης, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων για τις θεωρητικές εξετάσεις με την επαναλειτουργία του κλάδου και ζήτησε την επέκταση ωραρίου για να εξυπηρετηθούν όλοι

Στη συζήτηση επίσης συμμετείχαν:

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Μαρία Κουρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Μεταφορών, κ.Ηλίας Δόλγυρας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής κ.Αθανάσιος Παναγόπουλος καθώς και ο ειδικός τεχνικός επιστήμονας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κ. Μάνος Καλαϊτζάκης.

Τοποθετήσεις έκαναν και οι κκ: Παναγιώτης Χαρμπής, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΟ, Γεώργιος Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΟΕΥΟΕ, Κωνσταντίνος Αγαπητός, Μέλος ΔΣ ΕΕΑ, Γεώργιος Βασιάκος, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Ανατολικής Αττικής, Κωνσταντίνος Δρόσος, Μέλος ΔΣ ΕΕΑ, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Μέλος ΔΣ ΕΕΑ, Λευτέρης Λαμπρόγιαννης, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Νότιας Αθήνας, η κ. Κατερίνα Μερτίκα, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Πειραιά, ο κ.Θεόδωρος Μπαρόγιωργας, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Δυτικής Αθήνας, ο κ. Χρήστος Πασχάλης, Πρόεδρος ΣEEΟΔΑΘΠΑ, ο κ. Νικόλαος Πουλιάσης, Πρόεδρος ΕΝΕΚΠΑ, ο κ. Σταύρος Σαξιώνης, Μέλος ΔΣ ΕΕΑ, ο κ. Διονύσης Τσαβλής, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Βόρειας Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*