Γ. Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος το άνοιγμα της αγοράς και το «κούρεμα» οφειλών

Mονόδρομος  αποτελεί το άνοιγμα της αγοράς, δεδομένων των συνθηκών, με τα μέτρα στήριξης να περιορίζονται και τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται καθημερινά.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ σχετικά με το πιθανό άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 Μαρτίου είπε ότι χάνονται πλέον οι χειμερινές εκπτώσεις, για τις οποίες έχει δοθεί παράταση έως το τέλος του μήνα.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ συνεπάγεται ότι θα λείψουν από την οικονομία 4,5 δισ. ευρώ, καθώς ο αντίστοιχος περσινός τζίρος ανήλθε στα 5,5 δισ. και φέτος δεν ξεπερνά το 1 δισ. Την ίδια ώρα, πέραν της απώλειας του τζίρου, απαξιώνονται και τα προϊόντα -ειδικά ένδυσης και υπόδησης- των εμπόρων, οι οποίοι αδυνατούν ταυτόχρονα να προμηθευτούν εμπορεύματα για τη νέα σεζόν.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ζητεί το άμεσα άνοιγμα της αγοράς, σημειώνοντας ότι εντός των καταστημάτων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Mε πληροφορίες από το eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*