insurance europe logo

Απάντηση Insurance Europe σε EIOPA για την τιμολόγηση κινδύνων

της Ελενας Ερμείδου

Την απάντηση της σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) έδωσε σήμερα η Insurance Europe σήμερα σχετικά με την ανάληψη και τιμολόγηση κινδύνων εν όψει της κλιματικής αλλαγής.

Στο έγγραφο της αναφέρει ότι η έννοια του αντίκτυπου στην ανάληψη κινδύνων δεν είναι επαρκώς καθορισμένη για να γίνει η τιμολόγηση ωστόσο ένας σχεδιασμός ενισχυμένης πρόληψης με έμφαση την μείωση του κινδύνου και την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας είναι απαραίτητο στοιχεί για τον καθορισμό της τιμολόγησης.

Το να εστιάζει κανείς μόνο στις τιμές δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην βελτίωση και στην προσαρμογή, καθώς και στην αντιστάθμιση και πρόληψη των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής. Οι συντονισμένες, ωστόσο από τον κλάδο προτάσεις λύσεων και οι συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι ασφαλιστές, εκτός από τη μεταφορά και τη συγκέντρωση κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, συμβάλλουν επίσης στη μείωση των ανοιγμάτων σε κλιματικούς κινδύνους μέσω των χαρακτηριστικών των προϊόντων τους και των επενδυτικών τους στρατηγικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*