Γύρω στις 10 Μαρτίου ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Σε «τροχιά» εμβολιασμού αναμένεται να μπουν οι ευπαθείς ομάδες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη.

Στις αρχές Απριλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών που βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69 ετών, όπως αποσαφήνισε ο  κ. Κοντογεώργης, υπεύθυνος για το τομέα Εσωτερικών-Οικονομικών-Αναπτυξιακών Πολιτικών σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του  κ. Κοντογεώργη στις μολύνσεις  μετά τον εμβολιασμό: Μέχρι τώρα στην Ελλάδα έχει καταγραφεί  πως από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.

Συνολικά, o γενικός γραμματέας Συντονισμού εκτιμά ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα  έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στους πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Εμβολιασμός ευπαθών ομάδων

Ο κ. Κοτνογεώργης υπολόγισε ότι τον προσεχή  μήνα, Απρίλιο θα διενεργηθεί αντίστοιχος αριθμός εμβολιασμών με εκείνων που  έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τις επόμενες μέρες θα δωθούν διευκρινίσεις για το πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ. Ωστόσο, θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*