ΕΟΔΥ: Ανησυχητικά τα στοιχεία από τα λύματα

Την  τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου διαπιστώνονται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής για την συγκεκριμένη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχουν τεθεί οι πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας.

Ανησυχητικές είναι  οι αυξητικές  τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται από +66% στη Λάρισα έως και +337% στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, Η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή.

«Οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη (+10%) και στην Πάτρα (+15%), οι οποίες εμπίπτουν μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*