Συμμαχία Google με Αllianz και Munich Re!

Της  Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ταράζει τα νερά η είδηση ότι ένας κολοσσός της πληροφορικής, η Google συμπράττει με δυο κολοσσούς του ασφαλιστικού κλάδου, την Allianz και την Μunich Re, για την κάλυψη των κινδύνων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud του αμερικανικού ομίλου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πάροχος  υπηρεσιών cloud προσφέρει τέτοιου είδους ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες του.

Επί σειρά ετών, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες κινούνταν πολύ προσεκτικά όσον αφορά στην κάλυψη των cyber κινδύνων, αλλά η συνεργασία Google-Allianz-Munich Re προσφέρει στους δυο γερμανικούς ομίλους προνομιακή πρόσβαση στα δεδομένα ώστε να διαπιστώσουν τι είδους έλεγχοι γίνονται στις εταιρείες-πελάτες της Google ώστε να τιμολογήσουν καλύτερα τους κινδύνους. «Αυτό είναι κρίσιμο, γιατί μιλάμε ακριβώς για τα δεδομένα στα οποία δεν είχαν πρόσβαση οι ασφαλιστικές», σχολίασε το στέλεχος της Allianz, Thomas Kang.

Η Munich Re από την πλευρά της σχολίασε ως εξής το λεγόμενο Google Project: «Η Munich Re και η AGCS ανέπτυξαν το προϊόν Cloud Protection + , αποκλειστικά για τους πελάτες του Google Cloud, που επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν εξατομικευμένα στοιχεία για την κατάσταση ασφαλείας στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο Διαχείρισης Κινδύνου (Risk Manager) . Οι εταιρείες αποκτούν καλύτερη εικόνα για την έκθεση τους  στον κίνδυνο και μπορούν να λάβουν στοχευμένα μέτρα για την μείωση ή την κάλυψη των κινδύνων. Όταν κάνουν αίτηση για cyber ασφάλιση, οι  εταιρείες μοιράζονται τα ευρήματα του Risk Manager με τις εταιρείες, απλοποιώντας την διαδικασία αίτησης αλλά και το underwriting».

Οι πελάτες στους οποίους απευθύνεται σε πρώτη φάση το νέο προϊόν  είναι αμερικανικές επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών από 500 εκατ. έως 5 δις. δολ. ΟΙ δυο γερμανικοί όμιλοι θα καλύπτουν δυνητικές ζημίες έως και 50 εκατ. δολάρια για τον κάθε πελάτη, ενώ αναφέρεται ότι χάρη στα στοιχεία που θα δίνουν οι πάροχοι, η κάλυψη για τα χαμένα έσοδα θα αφορά χρονικό ορίζοντα ενός έτους από έξι μήνες που ήταν το μέγιστο όριο προηγουμένως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*