Κ. Καλημέρης: Ως Allianz είμαστε έτοιμοι για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Μια άκρως επίκαιρη συζήτηση για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Panel I με τίτλο του auto forum 21: «Tι θα επικρατήσει τελικά τα επαναφορτιζόμενα (phev) ή τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (bev); Οι κυψέλες καυσίμων θα προχωρήσουν;». Συμμετείχαν οι ομιλητές κ.κ. Αντώνης Αδάναλης, Sales Operations & Electro-Mobility Manager, BMW Group Hellas, Αντώνιος Ευαγγελούλης, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Επαγγελματικών Οχημάτων, Mercedes-Benz Ελλάς, Κωνσταντίνος Καραθανάσης, Διευθυντής Marketing, FCA Greece, Κωνσταντίνος Καλημέρης, Brokers and Car Manufacturers Manager, Allianz Ελλάδoς, Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γενικός Διευθυντής HYUNDAI, KIA, SEAT και CUPRA στον Όμιλο Βασιλάκη.

Από την μεριά του ο κ.Κωνσταντίνος Καλημέρης, Brokers and Car Manufacturers Manager, Allianz Ελλάδoς είπε «σαν Allianz είμαστε έτοιμοι για το μέλλον, που για μας είναι παράλληλα και το παρόν. Αξιολογούμε τα στοιχεία για να μπορούμε να τιμολογούμε τα αυτοκίνητα, το pattern που λέμε. Όσον αφορά την ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι πολύ κοντά οι τιμολογήσεις. Τα ηλεκτρικά είναι πολύ ασφαλή και καλύτερα από τα συμβατικά.

Είναι βέβαια αυτή τη στιγμή πιο ακριβά αλλά κάποια στιγμή θα εξισορροπήσουν με τα συμβατικά ως προς το κόστος. Αναφορικά με τις πυρκαγιές, τα στοιχεία από Γερμανία και Αμερική, δείχνουν πως τα ατυχήματα που είχαν να κάνουν με φωτιές είναι πολύ λιγότερα από τα συμβατικά. Δηλαδή υπερέχουν τα ηλεκτρικά κι εδώ. Εμείς οι ασφαλιστές σε λίγο καιρό θα τιμολογούμε τα ηλεκτρικά σε τιμές πολύ κοντά στα συμβατικά. Ένας πελάτης που είναι πιο digital σίγουρα έχει μια παραπάνω προτίμηση αλλά μην ξεχνάμε ότι τα ev είναι ίδια για όλους. Τα στελέχη των εταιριών σίγουρα κατευθύνοντα προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Α. Σδούκου: Η ηλεκτροκίνηση προσδίδει καλύτερη ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα

Γ. Κεφαλογιάννης, υφ. Μεταφορών στο AUF21: Η ηλεκτροκίνηση διεισδύει πλέον στο σύστημα μεταφορών της χώρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*