Ποια είναι η νέα V. President System Certification της TUV Hellas, Β. Καλαμποκίδου

Στη διοικητική ομάδα της TÜV HELLAS (TÜV NORD) εντάσσεται η κυρία Βασιλική Καλαμποκίδου, αναλαμβάνοντας τη θέση της Vice President System Certification του κορυφαίου Φορέα Επιθεώρησης και Πιστοποίησης στην Ελλάδα.

Με την έλευση της κυρίας Καλαμποκίδου ως επικεφαλής της κομβικής Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων, ενισχύεται το στρατηγικό σχέδιο της TÜV HELLAS (TÜV NORD) για  αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση ευκαιριών που φέρνει η νέα οικονομική συγκυρία.

Η κυρία Καλαμποκίδου κομίζει μακροχρόνια εμπειρία ως σύμβουλος διοίκησης  με βαθιά γνώση του αντικειμένου της Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Πιστοποίησης Προσώπων και αποτελεί ιδανική προσθήκη στη διοικητική ομάδα της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, η κυρία Καλαμποκίδου, δραστηριοποιήθηκε ως Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης από το 1999. Αναλυτική, με πελατοκεντρική προσέγγιση, ανέπτυξε, εφάρμοσε και παρακολούθησε την επιτυχή αναδιοργάνωση διεργασιών μέσω των Συστημάτων Διαχείρισης (Quality Management Systems) στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της φαρμακοβιομηχανίας και εφοδιαστικής, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.  Επίσης διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού. Διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην περίοδο  2012-2015 καθώς και σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (2019-2020).  Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα και Bank Operations στο Monterey Peninsula College της Καλιφόρνια.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναφέρει: Καλωσορίζουμε τη Βασιλική Καλαμποκίδου στο διευθυντικό σχήμα της TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων είναι κομβική για τον Φορέα μας και η προσθήκη έμπειρων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε πείσμα της συγκυρίας, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) μεγαλώνει συνεχώς σε αριθμό και διευρύνει τις δραστηριότητές της ώστε να είναι έτοιμη για τις ευκαιρίες που θα φέρει η ανάπτυξη μόλις αντιμετωπιστεί το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας.  H προκλήσεις του Industry 4.0, του Green Deal και του Single Market, είναι προσκλήσεις για τον κορυφαίο Φορέα Επιθεώρησης και Πιστοποίησης στη χώρα.

Σχετικά με την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.