Πιερρακάκης: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για διευκόλυνση της μετακίνησης

Ως εργαλείο διευκόλυνσης μπορεί να λειτουργήσει η βεβαίωση εμβολιασμού, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Για καμία απόπειρα διάκρισης μεταξύ των πολιτών διαβεβαίωσε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί κάποιος να περνά τα σύνορα ευκολότερα χωρίς τεστ.

Ήδη μέχρι σήμερα το πρωί έχουν εκδοθεί 55.000 ψηφιακά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τον υπουργό. Από σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι πολίτες θα μπορούν να το εκδόσουν και στα ΚΕΠ.

Σχετικά με τα ραντεβού εμβολιασμού που κλείνονται, είναι υψηλό το ποσοστό, όπως υποστήριξε ο κ. Πιερρακάκης περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες αθροιστικά και συγκεκριμένα 1.045.000 έχουν κλείσει ραντεβού. Τη πρώτη έλαβαν 468.000 πολίτες, ενώ οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη.

Σχετικά με τον  «κόφτη» στα μηνύματα για μετακίνηση πολιτών, ο κ. Πειρρακάκης  δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο, αλλά εξετάζονται τεχνολογικές λύσεις για να ενισχυθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει δωδεκαπλασιαστεί το ψηφιακό κράτος,  αναφέροντας ότι 95 εκατομμύρια πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς να μεταβούν στις δημόσιες υπηρεσίες

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*