H INTERAMERICAN στηρίζει τις κοινωνικές δομές της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ»

Την πολυετή υποστήριξή της στο έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΕΔΡΑ – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων» ενισχύει η INTERAMERICAN. Η εταιρεία ανανέωσε τη χορηγία ασφάλισης έναντι αστικής ευθύνης για τη λειτουργία των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων «ΠΝΟΗ» στο Περιστέρι, το  Ίλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στα Κέντρα παρέχονται καθημερινά, σε 160 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές, υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, καθώς και συμβουλευτικής γονέων και ψυχολογικής στήριξης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, ανανεώθηκε και η χορηγία ασφάλισης των τεσσάρων οχημάτων, που καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες του φορέα για τη μετακίνηση εξυπηρετούμενων μελών και την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενούς του. Εκ μέρους της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ η Μαρία Κερασόγλου, πρόεδρος του Δ.Σ., τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της συνδρομής της INTERAMERICAN από το 2011 -όπως και άλλων επιχειρήσεων- για τη λειτουργία του φορέα. Επισημαίνεται ότι, εκτός των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων, η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ λειτουργεί και τα Οικοτροφεία «Ιπποκράτης» Ι & ΙΙ για ψυχικά ασθενείς, καθώς επίσης και δομές παροχής βασικών αγαθών, υποστηρίζοντας πλήθος ατόμων και οικογενειών μέσω του κοινωνικού συσσιτίου, κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου, με τη σύμπραξη των Δήμων Ιλίου και Δάφνης Υμηττού. 

Στο εύρος των δραστηριοτήτων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ εντάσσονται και πρωτοβουλίες κοινωνικών δράσεων για τον πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο φορέας επέστρεψε αξία στη χορηγό εταιρεία με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από την Έκθεση εικαστικών με τίτλο «Office Art for Mental Health», που φιλοξενήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας ART4MORE. Ο κοινωνικός φορέας συνεργάστηκε με αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για τη δημιουργία έργων με πηγή έμπνευσης το εργασιακό περιβάλλον και έτσι, φιλοτεχνήθηκε ένα έργο ειδικά για την INTERAMERICAN από τη νέα ζωγράφο Αγγελική Κλινάκη. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*