Ι. Χατζηθεοδοσίου, #ocin21: Τα ΤΕΑ αποτελούν ελπίδα ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην τοποθέτησή του κατά το 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης τόνισε ότι διάφορες αιτίες της ελληνικής πραγματικότητας καθυστέρησαν την λειτουργία των ΤΕΑ.

“Τώρα ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να καλύψουμε μέρος της διαφοράς που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο δεύτερος πυλώνας που ανήκουν τα ΤΕΑ στην Ελλάδα δεν είναι αναπτυγμένος. Μόλις στο 1%. Είναι η ώριμη περίοδος για να συντελέσουμε όλοι σε μία νέα πραγματικότητα”, ανέφερε.

ΤΑ ΤΕΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΔΙΈΞΟΔΟ, ΜΊΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΠΡΟΌΔΟΥ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

“Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας έχει το πλάνο δημιουργίας ΤΕΑ σε πλήρη εξέλιξη. Ο κλάδος της ιδιωτικής αφσάλισης είναι εδώ για να στηρίξει την δημιουργία και την λειτουργία των ΤΕΑ. Αποτελούν μία ελπίδα ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Πρέπει να προχωρήσουμε καταιγιστικά” τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*