back to top
14 C
Athens
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025

Δ. Λύχρου: Με δύναμη και αποφασιστικότητα στη νέα πραγματικότητα

Την δύσκολη συγκυρία και τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία περιγράφει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κ. Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, μιλώντας παράλληλα για τις μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομίας, της κοινωνίας και τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Την ίδια ώρα δίνει το μήνυμα για δύναμη και αποφασιστικότητα με τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

“Το 2020 που έφυγε πριν λίγες μέρες είναι μία χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Μας στέρησε βασικές ελευθερίες και δυστυχώς σε κάποιους και αγαπημένα πρόσωπα. Άφησε πίσω του μία υγειονομική, κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που θα συνεχίσει δυστυχώς να αφαιρεί ζωές, μέχρις ότου τα εμβόλια αρχίσουν να δημιουργούν την επιζητούμενη ανοσία στον πληθυσμό.

Η Χώρα μας ιδιαίτερα, μαζί με την παγκόσμια κοινότητα, δοκιμάστηκε σκληρά, εξερχόμενη από μία δεκαετή οικονομική ύφεση. Ο τουρισμός δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, όλες οι υπηρεσίες καθηλώθηκαν και οι επιχειρήσεις κλονίστηκαν, επιφέροντας μία ύφεση που ξεπερνά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 10%.

- Advertisement -

Ωστόσο μέσα και από τα ζοφερά στοιχεία ξεπηδά μία ελπίδα καθώς φαίνεται οτι στο δεύτερο απαγορευτικό όλοι και όλα λειτουργούν διαφορετικά.

Έχοντας ξεπεράσει το πρώτο πανδημικό σοκ η στάση και η συμπεριφορά είναι διαφορετική. Η τηλεργασία οργανώθηκε καλύτερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο έλαβε άλλες διαστάσεις και όλοι δείχνουν να είναι πιο εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς.

Η αίσθηση σε όλους μας είναι οτι αυτές οι αναγκαστικές αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν γιατί οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

Παρά τα όποια προβλήματα δεν μπορεί παρά να επαινέσει κανείς και την άμεση προσαρμογή του κλάδου μας, που μέσα σε λίγους μήνες ενσωμάτωσε αλλαγές και τεχνικές που δίσταζε να εισαγάγει προηγουμένως.

Η Ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας που στηρίζεται στην αμεσότητα της επικοινωνίας βρίσκει διεξόδους ανεβάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης και της επαγγελματικής προσφοράς. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από πριν, να θυμόμαστε οτι ο κάθε πελάτης μας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι ο μοναδικός. Γιατί αυτή η πανδημία μεταξύ των άλλων μας δίδαξε οτι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι έννοιες ουσιαστικές και αλληλοσυμπληρούμενες.

Καλωσορίζουμε με αισιοδοξία το 2021 και πάμε μπροστά με δίψα για ζωή και δημιουργικότητα. Αντιμετωπίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα την νέα πραγματικότητα, επενδύουμε χρόνο αναπτύσσοντας τις σχέσεις μας τις επαγγελματικές, και όχι μόνο, με άλλους τρόπους, φροντίζουμε τον εαυτό μας δίνοντάς του χαρά και ενέργεια με νέες δραστηριότητες και ευθύνες για να παραμείνουμε υγιείς, φυσικά και συναισθηματικά.

Oι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι να είστε όλοι καλά, να είστε αισιόδοξοι και να είστε πολύ προσεκτικοί, μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι αγκαλιές που όλοι έχουμε ανάγκη.
Καλή Χρονιά.. !”

*από το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΕΑ-Σωματεία: Συστράτευση και ενέργειες για την παραβίαση των εμπορικών δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι μονομερείς επιβαρυντικές αποφάσεις δημιουργούν πρόβλημα απροσδιόριστων διαστάσεων ως προς την εξέλιξή του

Ι. Βοτσαρίδης: Οι τρεις στόχοι της Interlife – Τι αναφέρει για το κόστος υγείας

Κατά τον CEO της ασφαλιστικής, οι αυξημένοι κίνδυνοι δημιουργούν χώρο για ανάπτυξη σε εταιρείες με σωστό underwriting και σαφείς στρατηγικές

Από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» στην πράσινη ασφάλιση: Ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς

Η διπλή πρόκληση για την εγχώρια αγορά και τα οφέλη που κομίζει η «Green Line» της Interamerican σε πελάτες και συνεργάτες

Η αξία της ισχυρής φωνής του ΣΠΑΤΕ στην εποχή των αλλαγών

Καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς και οι προσδοκίες των πελατών μεταβάλλονται, οι συλλογικοί φορείς μπορούν να λειτουργήσουν ως πυλώνας στρατηγικής στήριξης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα Coffee Business Awards 2025 έρχονται στις 17 Δεκεμβρίου

Η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο της καφεστίασης επιστρέφει για 7η χρονιά, με ανανεωμένο concept - Βίντεο και πληροφορίες συμμετοχής

Ποιο ήταν το συμβατικό περιθώριο κέρδους των ασφαλιστικών το 2024, ποιος κλάδος πιέζεται

Αυξημένα συμβατικά επίπεδα περιθωρίου κέρδους, πτώση δείκτη κάλυψης Φερεγγυότητας εντοπίζει μεταξύ άλλων η Ετήσια Έκθεση της KPMG

Από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» στην πράσινη ασφάλιση: Ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς

Η διπλή πρόκληση για την εγχώρια αγορά και τα οφέλη που κομίζει η «Green Line» της Interamerican σε πελάτες και συνεργάτες

Π. Κασκαρέλης: Οι προτεραιότητες της Υδρογείου Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια

«Κλείνοντας τη χρονιά με θετικό αποτύπωμα, προχωρούμε προς το 2026 με σχέδιο, συνέπεια και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει στασιμότητα στη Δημόσια Υγεία

Για κυβερνητικές θριαμβολογίες κάνει λόγο η Ομοσπονδία και περιφρόνηση προς την ταλαιπωρία των πολιτών, που πληρώνουν από την τσέπη τους εντός και εκτός ΕΣΥ

Η καρδιολογία πρωτοπορεί και εξελίσσεται στο ΥΓΕΙΑ: 15 χρόνια Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων

Το Τμήμα έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τις πιο προηγμένες τεχνικές διαδερμικής θεραπείας βαλβιδοπαθειών

Αμερικάνικο Κολλέγιο και PwC: Μνημόνιο Συνεργασίας για ενδυνάμωση της νέας γενιάς ψηφιακών ηγετών

Η στρατηγική συνεργασία έχει στόχο να συνδέσει εκπαίδευση και αγορά εργασίας μέσα από καινοτομία, τεχνολογία και βιωματική μάθηση

SVV: Τι παραγωγή έγραψαν οι ασφαλιστικές στην Ελβετία και τι οι τράπεζες

Στα 73,2 δισ. φράγκα η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας – Ισχυρή ανάπτυξη στις ασφαλίσεις

Με ευρεία εμπιστοσύνη των μελών επανεκλέχθηκε ο Κ. Ρούσσης στην ηγεσία της ΕΣΑΠΕ – «Καμία νίκη, μόνο ευθύνη»

Η νέα διετία της ΕΣΑΠΕ ξεκινά με στόχο τη συνέχιση της συλλογικής προσπάθειας και την ενίσχυση του ρόλου των συντονιστών στην αγορά