back to top
10.3 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Δ. Λύχρου: Με δύναμη και αποφασιστικότητα στη νέα πραγματικότητα

Την δύσκολη συγκυρία και τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία περιγράφει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κ. Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, μιλώντας παράλληλα για τις μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομίας, της κοινωνίας και τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Την ίδια ώρα δίνει το μήνυμα για δύναμη και αποφασιστικότητα με τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

“Το 2020 που έφυγε πριν λίγες μέρες είναι μία χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Μας στέρησε βασικές ελευθερίες και δυστυχώς σε κάποιους και αγαπημένα πρόσωπα. Άφησε πίσω του μία υγειονομική, κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που θα συνεχίσει δυστυχώς να αφαιρεί ζωές, μέχρις ότου τα εμβόλια αρχίσουν να δημιουργούν την επιζητούμενη ανοσία στον πληθυσμό.

Η Χώρα μας ιδιαίτερα, μαζί με την παγκόσμια κοινότητα, δοκιμάστηκε σκληρά, εξερχόμενη από μία δεκαετή οικονομική ύφεση. Ο τουρισμός δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, όλες οι υπηρεσίες καθηλώθηκαν και οι επιχειρήσεις κλονίστηκαν, επιφέροντας μία ύφεση που ξεπερνά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 10%.

- Advertisement -

Ωστόσο μέσα και από τα ζοφερά στοιχεία ξεπηδά μία ελπίδα καθώς φαίνεται οτι στο δεύτερο απαγορευτικό όλοι και όλα λειτουργούν διαφορετικά.

Έχοντας ξεπεράσει το πρώτο πανδημικό σοκ η στάση και η συμπεριφορά είναι διαφορετική. Η τηλεργασία οργανώθηκε καλύτερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο έλαβε άλλες διαστάσεις και όλοι δείχνουν να είναι πιο εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς.

Η αίσθηση σε όλους μας είναι οτι αυτές οι αναγκαστικές αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν γιατί οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

Παρά τα όποια προβλήματα δεν μπορεί παρά να επαινέσει κανείς και την άμεση προσαρμογή του κλάδου μας, που μέσα σε λίγους μήνες ενσωμάτωσε αλλαγές και τεχνικές που δίσταζε να εισαγάγει προηγουμένως.

Η Ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας που στηρίζεται στην αμεσότητα της επικοινωνίας βρίσκει διεξόδους ανεβάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης και της επαγγελματικής προσφοράς. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από πριν, να θυμόμαστε οτι ο κάθε πελάτης μας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι ο μοναδικός. Γιατί αυτή η πανδημία μεταξύ των άλλων μας δίδαξε οτι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι έννοιες ουσιαστικές και αλληλοσυμπληρούμενες.

Καλωσορίζουμε με αισιοδοξία το 2021 και πάμε μπροστά με δίψα για ζωή και δημιουργικότητα. Αντιμετωπίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα την νέα πραγματικότητα, επενδύουμε χρόνο αναπτύσσοντας τις σχέσεις μας τις επαγγελματικές, και όχι μόνο, με άλλους τρόπους, φροντίζουμε τον εαυτό μας δίνοντάς του χαρά και ενέργεια με νέες δραστηριότητες και ευθύνες για να παραμείνουμε υγιείς, φυσικά και συναισθηματικά.

Oι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι να είστε όλοι καλά, να είστε αισιόδοξοι και να είστε πολύ προσεκτικοί, μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι αγκαλιές που όλοι έχουμε ανάγκη.
Καλή Χρονιά.. !”

*από το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

ΕΕΑ-Σωματεία: Συστράτευση και ενέργειες για την παραβίαση των εμπορικών δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι μονομερείς επιβαρυντικές αποφάσεις δημιουργούν πρόβλημα απροσδιόριστων διαστάσεων ως προς την εξέλιξή του

Ι. Βοτσαρίδης: Οι τρεις στόχοι της Interlife – Τι αναφέρει για το κόστος υγείας

Κατά τον CEO της ασφαλιστικής, οι αυξημένοι κίνδυνοι δημιουργούν χώρο για ανάπτυξη σε εταιρείες με σωστό underwriting και σαφείς στρατηγικές

Από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» στην πράσινη ασφάλιση: Ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς

Η διπλή πρόκληση για την εγχώρια αγορά και τα οφέλη που κομίζει η «Green Line» της Interamerican σε πελάτες και συνεργάτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νέο σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικό της εσωτερικό μοντέλο υπολογισμού κινδύνων σχεδιάζει η εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς

Πώς θα κλείσει το 2025 για την ασφαλιστική αγορά – Οι συνιστώσες

Σημαντική συμβολή είχε η δέσμη κινήτρων για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, η τεχνολογία και τα νέα λογιστικά πρότυπα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Greek Accounting & Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Τα #graf25 επιστρέφουν για 3η χρονιά στις 12/12, με στόχο την ανάδειξη των άριστων εταιρειών και πρακτικών στη λογιστική και στην οικονομική διοίκηση

Τα Coffee Business Awards 2025 έρχονται στις 17 Δεκεμβρίου

Η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο της καφεστίασης επιστρέφει για 7η χρονιά, με ανανεωμένο concept - Βίντεο και πληροφορίες συμμετοχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Ανοιχτό webinar της Experto Crede Consulting για την ΤΝ στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/2026 με εισηγήτρια τη Μ. Χαμπάκη και ελεύθερη συμμετοχή

Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών

Στρατηγική συνεργασία για ένα υπερσύγχρονο Healthcare Park στο Ελληνικό – Τι θα περιλαμβάνει, πότε ολοκληρώνεται

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»