back to top
14.6 C
Athens
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026

Δ. Λύχρου: Με δύναμη και αποφασιστικότητα στη νέα πραγματικότητα

Την δύσκολη συγκυρία και τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία περιγράφει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κ. Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου, μιλώντας παράλληλα για τις μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομίας, της κοινωνίας και τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Την ίδια ώρα δίνει το μήνυμα για δύναμη και αποφασιστικότητα με τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

“Το 2020 που έφυγε πριν λίγες μέρες είναι μία χρονιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Μας στέρησε βασικές ελευθερίες και δυστυχώς σε κάποιους και αγαπημένα πρόσωπα. Άφησε πίσω του μία υγειονομική, κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που θα συνεχίσει δυστυχώς να αφαιρεί ζωές, μέχρις ότου τα εμβόλια αρχίσουν να δημιουργούν την επιζητούμενη ανοσία στον πληθυσμό.

Η Χώρα μας ιδιαίτερα, μαζί με την παγκόσμια κοινότητα, δοκιμάστηκε σκληρά, εξερχόμενη από μία δεκαετή οικονομική ύφεση. Ο τουρισμός δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, όλες οι υπηρεσίες καθηλώθηκαν και οι επιχειρήσεις κλονίστηκαν, επιφέροντας μία ύφεση που ξεπερνά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το 10%.

- Advertisement -

Ωστόσο μέσα και από τα ζοφερά στοιχεία ξεπηδά μία ελπίδα καθώς φαίνεται οτι στο δεύτερο απαγορευτικό όλοι και όλα λειτουργούν διαφορετικά.

Έχοντας ξεπεράσει το πρώτο πανδημικό σοκ η στάση και η συμπεριφορά είναι διαφορετική. Η τηλεργασία οργανώθηκε καλύτερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο έλαβε άλλες διαστάσεις και όλοι δείχνουν να είναι πιο εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς.

Η αίσθηση σε όλους μας είναι οτι αυτές οι αναγκαστικές αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν γιατί οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις.

Παρά τα όποια προβλήματα δεν μπορεί παρά να επαινέσει κανείς και την άμεση προσαρμογή του κλάδου μας, που μέσα σε λίγους μήνες ενσωμάτωσε αλλαγές και τεχνικές που δίσταζε να εισαγάγει προηγουμένως.

Η Ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας που στηρίζεται στην αμεσότητα της επικοινωνίας βρίσκει διεξόδους ανεβάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης και της επαγγελματικής προσφοράς. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από πριν, να θυμόμαστε οτι ο κάθε πελάτης μας πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι ο μοναδικός. Γιατί αυτή η πανδημία μεταξύ των άλλων μας δίδαξε οτι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι έννοιες ουσιαστικές και αλληλοσυμπληρούμενες.

Καλωσορίζουμε με αισιοδοξία το 2021 και πάμε μπροστά με δίψα για ζωή και δημιουργικότητα. Αντιμετωπίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα την νέα πραγματικότητα, επενδύουμε χρόνο αναπτύσσοντας τις σχέσεις μας τις επαγγελματικές, και όχι μόνο, με άλλους τρόπους, φροντίζουμε τον εαυτό μας δίνοντάς του χαρά και ενέργεια με νέες δραστηριότητες και ευθύνες για να παραμείνουμε υγιείς, φυσικά και συναισθηματικά.

Oι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι να είστε όλοι καλά, να είστε αισιόδοξοι και να είστε πολύ προσεκτικοί, μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι αγκαλιές που όλοι έχουμε ανάγκη.
Καλή Χρονιά.. !”

*από το περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ της ΕΕΑΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφαλίσεις ζωής: Πτώση στα υπό διαχείριση κεφάλαια, αύξηση σε UL και αναβαλλόμενες παροχές πρώην υπαλλήλων

Το 82% των υπό διαχείριση κεφαλαίων –μαθηματικά αποθέματα– προήλθε από τις ατομικές ασφαλίσεις

Greek Risk Management Awards 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 27 Μαρτίου

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλίσεις ζωής: Πτώση στα υπό διαχείριση κεφάλαια, αύξηση σε UL και αναβαλλόμενες παροχές πρώην υπαλλήλων

Το 82% των υπό διαχείριση κεφαλαίων –μαθηματικά αποθέματα– προήλθε από τις ατομικές ασφαλίσεις

Στα 920 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

Η αύξηση παρασύρει ανοδικά μια σειρά από μεγέθη, όπως οι τριετίες, τα επιδόματα ανεργίας και γάμου, καθώς και τα μισθολογικά κλιμάκια στο Δημόσιο

Νέα εκπροσώπηση του ΠΣΕ στο ΔΣ της Export Credit Greece με έμφαση στις εξαγωγικές ασφαλίσεις

Ο κ. Καλαμπόκης τόνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των εργαλείων ασφάλισης και χρηματοδότησης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Σωστή η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά να δούμε και πώς θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα»

Για συνεχή επιβάρυνση των μικρομεσαίων και μάλιστα ενώ οι συνέπειες του πολέμου στη Μ. Ανατολή πλήττουν την κατανάλωση κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Bronze βραβείο αυτοματοποίησης διαδικασιών απέσπασε η Designia Insurance Brokers

Ά. Τρύφων: «Η ψηφιακή αναβάθμιση υποστηρίζει τη συνεργασία με τους εταίρους μας και ταυτόχρονα βελτιώνει την καθημερινότητα των εργαζομένων μας»