Α. Κατεπόδης: Οι εξαγωγές αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα Greek Exports Exports Forum & Awards, η διοργάνωση-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, που πραγματοποιεί για 9η συνεχή χρονιά, η ethosEVENTS με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

O κ. Αντώνιος Κατεπόδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Διευθυντής, Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο κλάδος των ΟΕΥ έχει θεσμική παρουσία 72 ετών (από το 1937).

“Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία συγκυρία που η οικονομία προσπαθεί να ισορροπήσει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η κλιμάκωση της κρίσης, επέφερε επιβράδυνση του εμπορίου. Ωστόσο στο τέλος του έτους η επιβράδυνση μετριάστηκε, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές μας να καταγράψουν αύξηση. Οι επιπτώσεις της πανδημίας για την οικονομία δεν θα είναι βραχυπρόθεσμες. Οπότε οι εξαγωγές αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης. Η μεταφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών όλων των αρμόδιων φορέων θα επιτρέψει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια μέσα από ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο”.

Τέλος σημείωσε ότι το 2019 τα γραφεία ΟΕΥ πραγματοποίησαν 355 δράσεις σε 69 χώρες και το 2020 συμμετείχαν στο 60% των 121 δράσεων που υλοποιήθηκαν.

Κ. Φραγκογιάννης στα GEFΑ20: Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στροφή προς νέες αγορές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*