Μείωση Ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η πληρωμή σε ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν τον Νοέμβριο με τα ποσά που θα λάβουν από το κράτος για τα «κουρεμένα» ενοίκια να είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μετρητά θα γίνει μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η πληρωμή του 50% των «χαμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου.

Η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει παράλληλα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα διενεργείται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Covid» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την λήξη της παραπάνω προθεσμίας. Η κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους φορολογούμενους στην ΑΑΔΕ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*