Κικιλιας: Ενημέρωσε τα κόμματα για το σχέδιο εμβολιασμών

Στο ζήτημα του εμβολιασμού επικεντρώθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και οι εκπροσώποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη σημερινή τους συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πνεύμα συνεργασίας.

Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25,  Δημήτρης Λιάπης.

Την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού περιέγραψε ο υπουργός ως ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, σχολιάζοντας ότι είναι «το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση επεσήμανε τη συνέργεια υγειονομικών, Ιατρικών Συλλόγων, Φαρμακευτικών Συλλόγων, επιστημονικών και επαγγελματικών Επιμελητηρίων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, της Εκκλησίας, των αθλητικών και πολιτιστικών φορέων, των ελληνικών επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους, των συνδικαλιστικών οργάνων, των κοινωνικών εταίρων, όλων των οργανώσεων.

«Είναι μια τεράστια εθνική προσπάθεια, στην οποία θα συμβάλλουν, πρώτα και πάνω απ’ όλους, σύσσωμα τα κόμματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, τη μείζονα αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονας αντιπολίτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Κικίλιας .

Η διαδικασία βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και διεξάγεται με τεκμηρίωση, διαφάνεια, με λογοδοσία και συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Υπάρχει στα βασικά μια σύγκλιση και μια συμφωνία, στο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – στις μεγάλες πόλεις, στα μικρά χωριά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα – για τα επιστημονικά δεδομένα της ανοσίας, του εμβολιασμού και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα εμβόλια έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε όλη τη χώρα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα» σημείωσε ο υπουργός.

Μήνυμα ομόνοιας έστειλε ο κ. Κικίλιας ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι κυβερνητικό, ούτε κομματικό εγχείρημα, αλλά «είναι ένα εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους».

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*