Υποτονική βελτίωση της πανδημίας στην χώρα

Σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας στην χώρα χωρίς μεγάλες αλλαγές  σε ότι αφορά των κρουσμάτων, ενώ  κάποιες περιοχές «ο τόπος βράζει», σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η μείωση των εισαγωγών διατηρείται αλλά η πίεση παραμένει στο ΕΣΥ λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου. Από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι εκτιμάται μια μείωση των κρουσμάτων κατά 7-8% στην Αττική σε σχέσηη με την περασμένη εβδομάδα και 25% στην Θεσσαλονίκη. Συνεπώς, ο αριθμός αναπαραγωγής υπολογίζεται ότι έπεσε κάτω από το 1. Υψηλά παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο και στην Λάρισα.

Επιδημιολογική έκθεση

Χαμηλά παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων, ενώ έντονη είναι η πίεση στο ΕΣΥ λόγω αυξημένων αριθμών διασωληνωμένων και θανάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα, με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) καταγράφηκαν 1251 νέες περιπτώσεις θετικών στον  κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από την αρχή της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr