To μέλλον του επιχειρείν στην τηλεδιάσκεψη του ΕΕΑ με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση»

Μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρόεδροι Κοινωνικών Εταίρων και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων της χώρας, αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσαν προτάσεις για εορταστικές εκδηλώσεις προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και αναφέρθηκαν στο μέλλον της επιχειρηματικότητας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 2/12/2020.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που είχαν έμποροι και επιχειρηματίες στην προετοιμασία του Αγώνα, στην οικονομική στήριξη που παρείχαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης καθώς και στην συμβολή τους για την πορεία της χώρας από τότε έως σήμερα, ενώ εστίασε και στα μηνύματα του 1821 που μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για το μέλλον. «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε αλλά κατακτήθηκε με θυσίες. Και η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν θα μας χαριστεί. Πρέπει να παλέψουμε για να την επιτύχουμε. Και όπως τότε συνέβαλαν τα μέγιστα οι επιχειρήσεις της εποχής, το ίδιο καλούνται να κάνουν και σήμερα, αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης και του κορονοϊού και να βαδίσουμε μπροστά. Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι ελληνικές επιχειρήσεις  – κυρίως οι μικρομεσαίες- και οι αυτοαπασχολούμενοι στηριχθούν αποτελεσματικά από την Πολιτεία, μπορούν να μεγαλουργήσουν, δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, με υγιείς βάσεις και λαμπρές προοπτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ μίλησε και για τις δράσεις του Ε.Ε.Α. με στόχο τη στήριξη και πρόοδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, βλέποντας έγκαιρα τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως για παράδειγμα τη μεγάλη αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, επενδύσαμε εδώ και χρόνια στην πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε στα μέλη μας. Παράλληλα, τα προτρέπουμε να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, δίνοντας μάλιστα και κίνητρα. Πλέον κάθε μέλος μας μπορεί να αποκτήσει το δικό του e-shop, όπως και τη δική του ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει εντελώς δωρεάν το Επιμελητήριο μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή που είχαν έμποροι και επιχειρηματίες στην προετοιμασία και την οργάνωση της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και στα 200 χρόνια της πορείας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, τονίζοντας ότι είδαν ευκαιρίες, πήραν ρίσκα, δημιούργησαν θέσεις εργασίας, προσέφεραν στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ στήριξαν τη χώρα με δωρεές και τους πιο αδύναμους πολίτες με το σημαντικό κοινωνικό τους έργο. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και στις 1822 προτάσεις που έχουν υποβληθεί για δράσεις στο πρόγραμμα των εορτασμών. «Το 75% των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, θέλουμε να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον. Να είναι δράσεις με πρόσημο αναπτυξιακό, δράσεις που επιτρέπουν να θεωρούμε το 2021 όχι μόνο μία συμβολική χρονιά στην πορεία της χώρας μας, αλλά και ένα παράθυρο προς το μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος, λόγω της πανδημίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματίες θα τις ξεπεράσουν, θα συνεχίσουν να παράγουν και να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις. «Η Επιτροπή θέλει τους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου όλης της χώρας δίπλα της. Να αγκαλιάσουν με τη συμμετοχή τους τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και να  τις στηρίξουν μέσα από χορηγίες δράσεως» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι η Επιτροπή δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση. Τέλος, χαιρέτισε τη βούληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας να στηρίξει το έργο της Επιτροπής και εξήρε το έργο των Επιμελητηρίων της χώρας. 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, έλαβαν το λόγο Πρόεδροι Κοινωνικών Εταίρων καθώς και Πρόεδροι των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων της χώρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της επιχειρηματικότητας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενώ κατέθεσαν και προτάσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα μίλησαν ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, η κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών & Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων. Επίσης τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Σαρρής, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Ηπείρου κ. Αλέκος Πάσχος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Βορείου Αιγαίου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Βασίλης Αυγερινός, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Αττικής κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Πάππου και ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Κρήτης κ. Γιώργος Γιακουμάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*