Αντίδραση των προμηθευτών στη διατίμηση των τεστ

Μετά τους ιατρικούς φορείς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) αντιδρά στη διατίμηση των τεστ ελέγχου για τον νέο ιό, που επέβαλε η κυβέρνηση. Επιρρίπτει στους κρατικούς φορείς άγνοια για το θέμα και ζητεί συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς για ενημέρωση τους.

Ο ΣΕΙΒ επισημαίνει ότι η επιβολή πλαφόν (40 ευρώ για τα μοριακά τεστ και 10 ευρώ για τα rapid) δεν στηρίζεται σε πραγματική έρευνα του κόστους των υλικών. Επικαλείται στοιχεία της αγοράς και το παράδειγμα της Κύπρου που πολύ νωρίς καθόρισε τιμή στα 65 ευρώ για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και απαγόρευση της χρήσης pool πλάσματος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Γ. Λειβαδάς δηλώνει ότι “η έλλειψη γνώσης των τιμών προμήθειας και διάθεσης της ελεύθερης αγοράς, εκ μέρους των κρατικών φορέων, είναι προφανής. Ο Σύνδεσμός μας, επί 18 ολόκληρους μήνες ζητά συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δε βρέθηκαν ούτε 5 λεπτά για να εκθέσουμε τα προβλήματα λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού αναφορικά με τις προμήθειες υγειονομικού υλικού”.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*