Το πρώτο γρήγορο τεστ για κατ’ οίκον χρήση!

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για την πρώτη διαγνωστική δοκιμή COVID-19 για κατ’ οίκον χρήση, η οποία παρέχει αποτελέσματα σε 30 λεπτά. Το κόστος είναι γύρω στα 50 δολάρια.

Το κιτ δοκιμής με την επωνυμία COVID-19 All-In-One Test διατίθεται από την εταιρεία Lucira Health. Είναι ένα μοριακό τεστ μίας χρήσης που ανιχνεύει το SARS-CoV-2, χρησιμοποιώντας δείγματα ρινικού επιχρίσματος. Η έγκριση αφορά τη χρήση σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω που είναι ύποπτα ότι έχουν COVID-19.

Το κιτ δοκιμής περιλαμβάνει τη συσκευή, το φιαλίδιο δείγματος, το στυλεό και απλές οδηγίες. Δύο μπαταρίες AA έχουν τοποθετηθεί στη συσκευή και το φιαλίδιο του δείγματος είναι ήδη τοποθετημένο στη μονάδα δοκιμής.

Ο χρήστης ανοίγει το πακέτο και περιστρέφει το στυλεό σε κάθε ρουθούνι πέντε φορές. Στη συνέχεια, το αναδεύει μέσα στο φιαλίδιο του δείγματος. Μετά το πιέζει προς τα κάτω στη μονάδα δοκιμής για να ξεκινήσει η δοκιμή. Μία φωτεινή ένδειξη τότε αναβοσβήνει για να δείξει ότι η συσκευή είναι έτοιμη. Εντός 30 λεπτών, ανάβει ένα “θετικό” ή “αρνητικό” πράσινο φως.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA), τα άτομα με θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να απομονωθούν και να αναζητήσουν επιπλέον φροντίδα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ, αλλά εμφανίζουν συμπτώματα τύπου COVID θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, στο βαθμό που τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αποκλείουν τη μόλυνση ενός ατόμου με SARS-CoV-2.

Το τεστ είναι επίσης εξουσιοδοτημένο για χρήση και σε ιατρεία, νοσοκομεία, κέντρα επείγουσας φροντίδας για ασθενείς όλων των ηλικιών. Ωστόσο, τα δείγματα πρέπει να συλλέγονται από επαγγελματία υγείας, όταν το τεστ χρησιμοποιείται σε αυτές τις ρυθμίσεις περίθαλψης για ασθενείς ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το τεστ Lucira είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο με ιατρική συνταγή.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*