Διπλασιάστηκε η ταχύτητα του ιού στην Ελλάδα!

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται χθες και σήμερα στην κυβέρνηση μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα σε 2 εβδομάδες διπλασιάστηκε το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των τεστ!

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εφαρμογής γενικού lockdown στη χώρα. Όμως, οι αρχές είναι σε επιφυλακή τις επόμενες 7 ημέρες κυρίως σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα για την πιστή τήρηση των μέτρων, που ήδη ισχύουν.

Πάντως, ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα τοπικά lockdowns δεν φαίνεται να αποδίδουν, καθώς ο ιός δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία στο 40% των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας και άρα χρειάζονται οριζόντια μέτρα στο σύνολο της χώρας.

Επίσης, αρκετοί πλέον μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη εφαρμογής γενικού lockdown για 2-3 εβδομάδες, πριν είναι αργά, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο, σε σχέση με άλλες χώρες. Χθες, 28 Οκτωβρίου το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων επί του συνόλου των τεστ στην Ελλάδα έφθασε το μέγιστο, φθάνοντας στο 6,38% (1.547 κρούσματα σε 24.251 τεστ).

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*