Επιστολή ΠΟΑΔ για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Επιστολή προς τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) αναφορικά με τον διαχρονικό αποκλεισμό του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σε πρωϊνό δημοσίευμα το IW ανέδειξε το ζήτημα αυτό: Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. Δημήτρη Σκάλκο

ΘΕΜΑ: «Ένταξη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο πρόγραμμα Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19.»

“Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να σας παραθέσει όλα τα στοιχεία ώστε να βοηθήσετε στην ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αλλά και εν γένη όλων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της χώρας, που αφορά τον πάγιο αποκλεισμό του Κλάδου μας από όλα τα ΕΣΠΑ.

Ο Κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών απασχολεί συνολικά 19.315 επαγγελματίες σε όλη την χώρα και πλέον των 40 χιλιάδων εργαζόμενους στα γραφεία μας. Επαγγελματίες που επλήγησαν άμεσα από την υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές τόσο της χώρας μας αλλά και συνολικά όλου του πλανήτη.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία, το Υπουργείο Οικονομικών ενέταξε τον κλάδο μας στις Πληττόμενες Επιχειρήσεις δίνοντας μας την δυνατότητα να ενταχτούμε στις ευεργετικές διατάξεις προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες.

Πρόσφατα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε την πρόσκληση για την Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19, στο πλαίσιο του Ε.Π. της Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Προς μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι ο Κλάδος μας συνεχίζει να ΜΗΝ συμπεριλαμβάνεται στους επιλέξιμους ΚΑΔ, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Στην έρευνα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, μιλώντας με Περιφερειάρχες, θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας αλλά και τον ίδιο τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη καταλήγουμε ότι το κόλλημα προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΚΑΔ μας δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) που λειτουργεί σαν “οδηγός” για όλες τις προσκλήσεις.

Γνωρίζοντας ότι η Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων εποπτεύεται από την Εθνική Υπηρεσία Συντονισμού του ΕΣΠΑ (ΕΑΣ) την οποία εποπτεύετε εσείς ως Γεν. Γραμματέας και γνωρίζοντας επίσης ότι όλες οι Περιφέρειες ετοιμάζουν αντίστοιχες προσκλήσεις, θεωρούμε την συμβολή σας, καταλυτική ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια τον κλάδο μας αλλά την συγκεκριμένη στιγμή απειλεί ακόμα και την επιβίωσή του”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*