Σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την εθνική οικονομία και τις εξαγωγές προχωρούν η Optima Βank με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, παρέχοντας ένα σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις προκλήσεις της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια», η Optima Bank χρηματοδοτεί με προνομιακό επιτόκιο εξαγωγικές επιχειρήσεις, με ανακυκλούμενο όριο ανά επιχείρηση έως 1.000.000 ευρώ. Σημειώνεται πως τα δάνεια θα χορηγούνται μέσω της ασφάλισης που παρέχει ο ΟΑΕΠ, οι οποίες αφορούν στο 80% της ονομαστικής αξίας τιμολογίων εξαγωγής.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που συνδυάζει χρηματοδότηση και ασφάλιση, δίνοντας πολύτιμη «ανάσα» ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η συνεργασία της Optima Bank με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, υπογραμμίζει την πίστη των δύο oργανισμών στην υγιή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, αλλά και την ανάγκη στήριξης των εξαγωγών, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Optima Bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας, δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την εθνική μας οικονομία, χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες, που θα εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Optima Bank, σταθερή στις δεσμεύσεις της για έμπρακτη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, προχωράει σήμερα στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, η οποία θωρακίζει την λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων και επενδύει στην βιωσιμότητά τους. Στην Optima bank βρισκόμαστε, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, στο πλευρό της υγιούς, εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα έτσι θα συνεχίσουμε. Με βαθιά πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τις δυνατότητες τους».

Σε δήλωση για τη συνεργασία με την Optima Bank προχώρησε και ο γενικός διευθυντής του ΟΑΕΠ, κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος: «Ο κλάδος των εξαγωγών αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας και η νέα συνεργασία που εγκαινιάζουμε από κοινού με την Optima Bank, έρχεται να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια και ευελιξία σε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που την έχουν ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Το πρόγραμμα ‘’Εξωστρέφεια” αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία, που ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα ‘’δίχτυ ασφαλείας” γύρω από την δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας».