Μόντε Κάρλο: Εκρηξη τιμών στην Περιουσία

Αλλάζουν οι αντασφαλίσεις, ανεβαίνουν οι τιμές των αντασφαλίστρων, ερωτήματα για το Capacity, απώλειες στα ομόλογα καταστροφών, ύφεση από μέτρα των κυβερνήσεων, μηδενικά επιτόκια πλέον, όχι χαμηλά. Στο επίκεντρο ο τομέας της Περιουσίας.

της Ελενας Ερμείδου

Ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ θα συνοδεύσει τους αντασφαλιστές μέχρι την περίοδο των ανανεώσεων τω αντασφαλιστικών συμβάσεων.

«Αν κοιτάξετε του κύκλους που κάνει η Περιουσίας, θα δείτε ότι αυτός ο κύκλος θα παραμείνει επί μακράν, η Περιουσία γίνεται δυσκολότερη, σκληραίνει τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής του κλάδου Περιουσίας της Hannover Re στο Μόντε – Κάρλο και σε συνέντευξη στου ReInsurer.

«Κατά μέσο όρο, είναι τουλάχιστον ένας κύκλος πέντε ετών, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να είναι μεγαλύτερος λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων».

Σύμφωνα με την Hannover Re τα μέτρα για τον Covid-19 οδηγούν τις οικονομίες σε ύφεση με τα επιτόκια να παραμένουν μηδενικά επί μακράν.

Τα χαμηλά επιτόκια για πολλά χρόνια εμπόδιζαν τις αποδόσεις των αντασφλιστών τώρα ωστόσο δεν είναι μόνο χαμηλά, έχουν μηδενικές αποδόσεις.

Επί πλέον λόγω του Covid-19 ομόλογα καταστροφών έγραψαν το 2020 απρόβλεπτες απώλειες προκαλώντας επιπτώσεις σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Με αυτά τα δεδομένα οι αντασφαλιστές προχωράνε στις ανανεώσεις όπου η τελική εικόνα τους θα διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η αγορά είναι πολύ δύσκολη υποστηρίζει η Hannover Re και οι νεοεισερχόμενοι underwrites έχουν να συναντήσουν μία αγορά η οποζ

H Hannover Re εκτιμά ότι θα υπάρξει capacity ωστόσο δεν βλέπει να ενδιαφέρονται τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια να μπουν μαζικά στην αγορά.  Εκτιμά σύμφωνα με τα μηνύματα ότι θα βρεθούν στην αγορά παγιδευμένοι τίτλοι, λόγω της αβεβαιότητα που κυριαρχεί από τον Covid-19.

Σημείο αιχμής για τον υπολογισμό και καθορισμό των τιμών των αντασφαλίστρων οι εξειδικευμένες επιχειρηματικές γραμμές και οι απλές γραμμές, στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων.  Οι αυξήσεις στις εξειδικευμένες επιχειρηματικές αντασφαλίσεις θα είναι σοβαρές, σε αντίθεση με τις απλές, η αύξηση των οποίων θα είναι μονοψήφια προς διψήφια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*