Covid-19: 2 φορές πιο επικίνδυνη στους νέους από το έμφραγμα!

Πολλοί πιστεύουν και ειδικά οι νέοι ότι η νόσος covid-19 είναι ακίνδυνη στους νέους. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι πρόκειται έναν ακόμη μεγάλο μύθο. Η νόσος βρέθηκε ότι είναι 2 φορές πιο επικίνδυνη, σε σύγκριση με το έμφραγμα!

Η έρευνα αφορούσε την εξέλιξη της υγείας 3.222 νέων ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών, οι οποίοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο λόγω covid-19.  Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στις 9-9-2020 στο ιατρικό περιοδικό JAMAΟι νεαροί ενήλικες παρουσίασαν σημαντικά ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών:

  • 21% χρειάστηκε εντατική φροντίδα,
  • 10% μηχανικό αερισμό και
  • 2,7% πέθανε.

Αυτό το ποσοστό θνησιμότητας στο νοσοκομείο είναι χαμηλότερο από αυτό που αναφέρθηκε για ηλικιωμένους ενήλικες με COVID-19, αλλά περίπου διπλάσιο από αυτό των νεαρών ενηλίκων με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο διαβήτης ήταν συχνές και σχετίζονται με μεγαλύτερους κινδύνους ανεπιθύμητων ενεργειών. Οι νεαροί ενήλικες με περισσότερες από μία από αυτές τις καταστάσεις αντιμετώπιζαν κινδύνους συγκρίσιμους με αυτούς που παρατηρήθηκαν σε μεσήλικες ενήλικες χωρίς αυτούς τους παράγοντες κινδύνου!

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς τους ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η covid-19 έχει “χτυπήσει” δυσανάλογα αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, προφανώς για κοινωνικο-οικονομικούς λόγους.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*