Φήμες για λουκέτα, η ΔΕΙΑ και ο ρόλος της

Αν σκάσουν οι κροτίδες θα κάνουν μεγάλο θόρυβο στην αγορά, αν παραμείνουν στο ράφι παίζει και να αποσυρθούν.  Τρεις ΕΠΥ ακούγεται ότι μπορεί να σκάσουν στο επόμενο διάστημα.

Για μία εκ’ των τριών αυτών ακούγεται ότι έχει σταματήσεις να καταβάλλει αποζημιώσεις, μέσω καθυστερήσεων των καταβολών. Οι άλλες δύο ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Βαρύ θα είναι το φορτίο για την ασφαλιστική αγορά, άσχημο για την ΔΕΙΑ η οποία δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να εξετάζει τα πράγματα και να τα ‘ξεσκονίζει’. Όχι τώρα παραπάνω, αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει νομοθέτημα

Οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο θα δούμε και πάλι το έργο να επαναλαμβάνεται στις οθόνες. Θα εκδοθεί μία ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα λέει ότι ή τάδε…. αναστέλλει  τις εργασίες, δεν γράφει νέα συμβόλαια, και μετά…. Θα μπει ο εκκαθαριστής.

Στην συνέχεια η μεταφορά των χαρτοφυλακίων αυτοκινήτου και οι ενδιαφερόμενοι που θα αναλάβουν μέρος των χαρτοφυλακίων. Μέχρι που ο θόρυβος θα πέσει και θα ξαναμπεί η αγορά στους καθημερινούς της ρυθμούς.

Καθημερινοί ρυθμοί: Ηρεμία, ανάπτυξη, όλα πάνε καλά, αυξάνουμε την παραγωγή, η κρίση δεν μας έχει επηρεάσει εμάς, ο κόσμος έχει καταλάβει την ανάγκη της ασφάλισης.

Σταθερότητα, διάρκεια να τα ερμηνεύσουμε ή μετάβαση σε ένα στενό και επικίνδυνο γεφύρι;

One comment

  1. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Αντί να σπέρνετε τον πανικό κ την αμφιβολία με αινίγματα εδώ και χρόνια γιατί δεν καταργείται το καθεστώς παροχής υπηρεσίας με τις ΕΠΥ στην Ελλάδα? ¨Οταν ο νεοέλληνας ασφαλίζεται με βάσει το κόστος και δεν εμπιστεύεται κ.λ.π τι θα κάνει ο πράκτορας? ¨Η θα το κλείσει το μαγαζί ή θα ρισκάρει για το μεροκάματο. Ναι ή Οχι? Τουλάχιστον έχετε δύναμη να μας προφυλάξετε ή μόνο θεωρία κ λόγια?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*