back to top
32.8 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Δεμένα τα χέρια των επιχειρήσεων

Απο καραντίνες και ημίμετρα καλά πάμε στην Ελλάδα, κάθε ημέρα που περνούσε μέσα στον Αύγουστο και μία ανακοίνωση. Μέχρι που ο κόσμος βάρεθηκε να ακούει. Και τι έμεινε; Η επιβολή αυτηρότερων εξωπραγματικών προστίμων.

Η στήλη ψάχνει να βρει μέτρα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που να έχουν κλειδώσει να ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις πανδημία / μεγάλων καταστροφών.

- Advertisement -

Είχε ακούσει και τόσες δηλώσεις, εξαγγελίες, κορώνες διάφορες, ψάχνει αλλά μάταια δεν βρίσκει.

Οι Ελβετοί από την αρχή της πανδημίας έφτιαξαν μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται αφού το κράτος ανακοινώσει επίσημα συμβάν πανδημίας / καταστροφών.

- Advertisement -

Οι Γερμανοί έχουν προτείνει την δημιουργία ταμείου 100 δισεκατομμυρίων από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, από ασφαλιστικές, ομόλογα καταστροφών και την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστροφικών συμβάντων. Αντίστοιχες προτάσεις υπάρχουν από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Στην Ελλάδα επαρκούν τα μέτρα της καραντίνας – δύο μέτρα και δύο σταθμά; Η οικονομία έφτασε στον πάτο. Μαξιλάρι δεν υπάρχει.

Ρίσκο τόσο υψηλό και ανασφάλιστο, ερωτά η στήλη, μπορείς να πάρεις όταν δεν ξέρεις πότε θα τρίξει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου; Γιατί άλλο να ξέρεις την πραγματικότητα και να παίρνεις το ρίσκο σου, υψηλό ταιριάζει στην περίπτωση αυτή, αφού έχομε και τους underwriters, και άλλο να μην ξέρεις και να παίρνεις αλόγιστο ρίσκο. Εκεί με την μία στραβή δεν σώζεσαι ούτε με δεήσεις.

Μπορούν οι επιχειρήσεις με την πλειάδα πρωτοκόλλων να είναι ασφαλείς; Για ρωτήστε τους. Πείθονται ότι αυτά τα μέτρα θα τους σώσουν; Η Ιαπωνία δημιουργεί οικονομικά αποθέματα για περιπτώσεις δύσκολες για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από αφερεγγυότητες. Αποδειγμένα, όχι πάρτε κόσμε. Πώς να ασφαλιστούν οι επιχειρήσεις όταν πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά; Εισαγωγές, εξαγωγές πάνε περίπατο. Οι ασφαλιστές πιστώσεων είναι διστακτικοί.

Η σοφία μίας κυβέρνησης έχει να κάνει με την ικανότητα της να διακρίνει τον κατάλληλο χρόνο για μία πράξη επειδή αυτή είναι επωφελής από τον χρόνο της απραξίας για να μην χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

διαβάστε επίσης: Ντοκουμέντο: τι κάνουν οι κυβερνήσεις για τον Covid

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Νομική προστασία ως ασπίδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες – Η πρόταση της ARAG SE Greece

Ένα συμπληρωματικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου, ιδιαίτερα χρήσιμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Η Export Credit Greece συμμετέχει στην εκδήλωση «Εξωστρέφεια για μια Ισχυρή Ελλάδα»

Ομιλία του CEO Ν. Βαγιάννη, με θέμα: «Χρηματοδοτώντας την εξωστρέφεια: Ασφάλιση, χρηματοδότηση και διαχείριση κινδύνου για τις ελληνικές επιχειρήσεις»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

S&P για τους αντασφαλιστές ενόψει «Rendez-Vous de Septembre»

Mε ιστορία άνω των 60 ετών, το RVS θα συγκεντρώσει 5-9/9 στο Πριγκιπάτο του Μονακό αντασφαλιστές, μεσίτες, underwriters, επενδυτές, πελάτες

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market