back to top
34.5 C
Athens
Σάββατο 5 Ιουλίου 2025

Ομογενής επιχειρηματίας στις ΗΠΑ κατά ασφαλιστικής που αρνείται να τον αποζημιώσει

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και επιχειρήσεων που ενω πλήρωναν ασφάλιστρα για διακοπή εργασιών, όπως ισχυρίζονται, οι ασφαλιστικές εταιρίες με πρόσχημα εξαιρέσεις στις καλύψεις διακοπής εργασιών από πανδημίες συνεχίζεται με ένα ομογενή επιχειρηματία να έχει προσφύγει δικαστικά για να αποζημιωθεί .

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας  ekirikas.com  ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Γαβριηλίδης (Nick Gavriilides) από το Μίσιγκαν, ο οποίος, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, πληρώνει 12.002 δολάρια τον χρόνο σε ασφάλιστρα, για να πάρει την απάντηση από την ασφαλιστική πως αποζημίωση για την περίοδο της πανδημίας… δεν προβλέπεται!

- Advertisement -

Ειδικότερα, είχε πληρώσει για κάλυψη σε περίπτωση διακοπής υπηρεσιών της επιχείρησης, που αποζημιώνει για κάποια από τα διαφυγόντα κέρδη, υπήρχε όμως ένας ειδικός όρος που ανέφερε πως «δεν πληρώνουμε για απώλειες ή ζημιές που προκαλούνται από ιό, βακτήριο, ασθένεια ή μολυσματική αρρώστια».

«Εγώ πιστεύω ότι η διακοπή υπηρεσιών στην επιχείρηση, σημαίνει ότι πρέπει να πληρωθώ όταν διακόπτεται η λειτουργία της», είπε ο κ. Γαβριηλίδης, που έχει ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης. Πάντως, η πρώτη δικαστική ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου μέσω Zoom, ήταν απορριπτική, καθώς τονίστηκε ότι η αποζημίωση θα δικαιολογείτο σε περίπτωση που υπήρχε άλλου είδους ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχείρηση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Γαβριηλίδη, Μάθιου Χέος, έχει ήδη κατατεθεί έφεση για την απόφαση αυτή. Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας, που πληρώνει κανονικά τα παχυλά ασφάλιστρα των 12.002 δολαρίων τον χρόνο, προσπαθεί να διασώσει την επιχείρησή του και να καλύψει τις «τρύπες» με το γνωστό ομοσπονδιακό δάνειο Paycheck Protection Program, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν του αρκεί.

Ομως, ο ομογενής επιχειρηματίας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μοναδικός, αφού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τουλάχιστον 400 τέτοιες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον ασφαλιστικών εταιρειών, με τις κατηγορίες επιχειρήσεων να περιλαμβάνουν από τα γυμναστήρια μέχρι και μια ομάδα ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Χιούστον Ρόκετς, που κινήθηκαν νομικά εναντίον ασφαλιστικής εταιρείας σε Πολιτειακό Δικαστήριο του Ρόουντ Αϊλαντ, όπου εδρεύει η μητρική της εταιρεία. Μαζί με τους Ρόκετς, νομικά εναντίον της ίδιας ασφαλιστικής κινείται και η διαχειρίστρια εταιρεία του γηπέδου τους, Toyota Arena, που, λόγω της πανδημίας προχώρησε στην ακύρωση αγώνων καλαθοσφαίρισης αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται εκεί.

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και περιπτώσεις δικηγόρων οι οποίοι κινητοποίησαν τους πελάτες τους άμεσα και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη πολύ πριν η ασφαλιστική τους εταιρεία αρνηθεί επίσημα να τους αποζημιώσει για την διαφυγή εσόδων από τα μέτρα της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

inco25: Ψηφιακή λειτουργία και μετασχηματισμός της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Η «Ψηφιακή Λειτουργία και Μετασχηματισμός της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς» τέθηκε στο επίκεντρο του Panel Β1 του 18ου Insurance Conference

Iστοριες ασφαλιστικής… τρέλας: Οι άνθρωποι-αρκούδες και οι καταστροφές σε οχήματα

Όταν μιλάμε για ασφαλιστικές απάτες, φαίνεται πως για μερικούς ασυνείδητους η φαντασία δεν έχει όρια… Πρόσφατα στην Καλιφόρνια υπήρξαν αναφορές

Η υιοθέτηση της ΑΙ στην ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εντυπωσιακά ενδιαφέρουσας εποχής, η οποία θα χαρακτηριστεί από την επανάσταση που θα φέρουν οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόγραμμα μετακπαίδευσης Ασφαλιστικής και Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής

Certificate of Specialization in Financial and Insurance Advice ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ EFICERT SQF 3 EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY  Υπό την αιγίδα της EFICERT και σε επιστημονική συνεργασία με το Ινστιτούτο...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Kβαντική υπολογιστική: Με 3 τρόπους απειλεί την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια

Ευάλωτα τα οικονομικά, κυβερνητικά και εταιρικά δεδομένα χωρίς διεθνή συντονισμό και έγκαιρες αναβαθμίσεις υποδομών, προειδοποιεί η Kaspersky

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

12η Eθελοντική Aιμοδοσία: Ο Πάνορμος δείχνει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη!

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση για την εταιρεία «INSURANCE JSC DALLBOGG: LIFE AND HEALTH»

Σε συνέχεια του από 13.06.2025 Δελτίου Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, διά του οποίου ανακοινώθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις