Διαβατήριο για φυλακές σε πρώην μηχανικό της Google

Της Ελενας Ερμείδου

Διαβατήριο για τις φυλακές παρέλαβε πρώην μηχανικός της Google από τα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Η υπόθεση Anthony Levandowski για κλοπή εμπορικού μυστικού της Google που σχετίζεται με τα αυτοκινούμενα οχήματα μήνες πριν αναλάβει την θέση του επικεφαλής του αντιπάλου Uber Technologies Inc επιδικάστηκε με 18 μήνες φυλάκιση.

Τον ρόλο της στην υπόθεση Anthony Levandowski παίζει και η πανδημία κατά τον Αμερικάνο Δικαστή του Σαν Φρανσίσκο William Alsup ο οποίος απεφάνθη πως αφού υποχωρήσει η πανδημία ο φυλακισμένος θα μπορούσε να τεθεί υπό όρους κράτησης.

Ο κατάδικος μετέφερε περισσότερα από 14.000 αρχεία Google, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ανάπτυξης και σχεδίων προϊόντων στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή, προτού αποχωρήσει από την εταιρεία, διαπραγματευόμενος τότε  συμφωνία με την Uber.

Η Uber τον απέλυσε το 2017 και έπειτα διευθέτησε αγωγή για τη μητρική της Google, Alphabet Inc. για την κατάχρηση εμπορικών μυστικών, αποκαθιστώντας το πρόγραμμα της εταιρίας.

Η διαμάχη, ωστόσο μεταξύ των εταιρειών συνεχίζεται. Ο Levandowski υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Μάρτιο επειδή οφείλει 179 εκατομμύρια δολάρια στην Google για τις πράξεις του, πριν παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2016.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*