Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Στο επίκεντρο η μελέτη του Ε.Ε.Α – αισιόδοξος ο Μ. Σχοινάς για την πορεία της επιχειρηματικότητας

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και κυρίως οι προοπτικές που δίνει στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη διάρκεια παρουσίασης σχετικής μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 20/7/2020, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αφού αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, καλωσόρισε τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά που συμμετείχε στην εκδήλωση από τις Βρυξέλλες και με αφορμή τη μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης που ήταν ακόμα σε εξέλιξη, ζήτησε μία εκτίμηση από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς μετέδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για επικείμενη συμφωνία μεταξύ των εταίρων και δικαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα. Αυτό που τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ότι πλέον δε νοούνται καθυστερήσεις και πρέπει όλα να κινηθούν με ταχύτητα για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων. Παράλληλα εξήρε το έργο του Ε.Ε.Α. και δήλωσε πρόθυμος να ενισχύσει τις προσπάθειες του για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου, στις προτεραιότητες του, στο μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού και απάντησε σε ερωτήσεις μελών του δ.σ. του Ε.Ε.Α.

Την εκτίμηση ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει εξέφρασε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας παράλληλα την στενή συνεργασία που έχει με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου για θέματα της αρμοδιότητάς του που σχετίζονται με την πορεία των επιχειρήσεων της χώρας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της μελέτης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που εκπόνησε ο μελετητής κ. Δημήτρης Δρακόπουλος για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. και αναδείχθηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος που έχει στην παγκόσμια οικονομία και οι προοπτικές που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς πλέον μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερες αγορές. 

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει να στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ενώ ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα μέλη του για τη δωρεάν δημιουργία e-shop σε 1.000 ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιότητας της  στρατηγικής του Ε.Ε.Α. για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*