Οχήματα χωρίς πινακίδες στην αγορά

Μέχρι και η στήλη αυτή που της αρέσουν τα παρασκηνιακά έχει νευριάσει. Τσακωμοί, διαφωνίες, μισόλογα, ο ένας πυροδοτεί τον άλλον για να κάνει δουλειά, χωρίς να βγαίνει στα ίσα να μιλήσει για το στραβό και το ίσιο, και ας έχει το δίκιο με το μέρος του. Το θέμα σήμερα αφορά τα «οχήματα χωρίς πινακίδες» χαριτολογώντας.

Πολλοί είναι αυτοί που λυμαίνονται την αγορά αυτή, βλέπουν ότι έχει μπόλικο ψωμί και σου λένε, πάμε να χορτάσουμε την πείνα μας. Λέει και η παροιμία, «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει».  Η αγορά έχει δίκιο να θέλει την αποπομπή των τράγων, να πω χαριτολογώντας όμως γιατί δεν τους το λέει στα ίσα, από το να διαρρέει φήμες που μόνο καλό σε αυτήν δεν κάνουν γιατί χάνει το στόχο;

Οι αργόσχολοι δεν χάνουν τίποτα, αντικείμενο δεν έχουν, κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί τους, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με πομπώδεις ανοησίες. Η αγορά τι θέλει από αυτά είναι αρκετά ψημμένη για να καταλάβει το ουσιαστικό από το ανούσιο.

Πριν μήνες υπήρξε μία νέα άφιξη στην αγορά, πουλήθηκε ως γκουρού στην εκπαίδευση δεν έπιασε η κόλλα. Ξεκόλλησε πολύ εύκολα. Πριν ένα μήνα, κάτι παρεμφερές κυκλοφορούσε με άλλα πινακίδα, δεν ξέρουμε προς τα πού έχει κατευθυνθεί τώρα το όχημα αυτό, στο πέρασμα του δημιουργεί καταστροφές, θύελλες, τα σαρώνει όλα, θέλει προσοχή.

Πριν λίγες ημέρες  ένα νέο όχημα προσπάθησε μάθαμε να μπει στην ασφαλιστική αγορά με τις μπάντες, και σήμερα τα κρυφά πηγαδάκια της αγοράς σχολιάζουν. Ο σχολιασμός να πούμε για το όχημα αυτός έχει κάτι από τα παλιά, είχα γίνει τσακωμοί επί τσακωμών για να αποδείξει πως πιάνει τσίγγο και το μετατρέπει σε χρυσάφι.

Μην ψάχνετε με ονόματα εταιρειών, ασφαλιστές, πωλήσεις, ασφαλιστική διαμεσολάβηση, την εκπαίδευση τις πιστοποιήσεις, τα νέα προϊόντα, τα νέα χαρτοφυλάκια, τα ανενεργά χαρτοφυλάκια. Δεν θα το βρείτε γιατί για όλες τις περιπτώσεις που γράφει η στήλη, πρόκειται για αλεξιπτωτιστές της αγοράς.

Πάνω κάτω κάποιους τους γνωρίζει η αγορά, αλλά η στήλη αυτή συστήνει για το καλό της αγοράς κάποια πράγματα να λέγονται με το όνομα τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*