Β. Κικίλιας στο 11th Pharma-Health Conference: Το ΕΣΥ θα ενισχυθεί οικονομικά με νέους πόρους

«Εντός φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας για την ενοποίηση του δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας. Η ενοποίηση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, θα γίνει σταδιακά. Είναι σημαντικό ότι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα στηριχθεί περαιτέρω οικονομικά, με νέους πόρους». Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, πριν από λίγο, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο 11th Pharma & Health Conference, που πραγματοποιείτα διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, που έχει σχεδιάσει η ethosEVENTS.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr  και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα και θα αποτελέσει την επόμενη μεταρρύθμιση, ως συνέχεια των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα. «Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όσα πετύχαμε μέχρι τώρα κατά την πανδημία, καθώς τα αποτελέσματα απέναντι στην κρίση είναι εντυπωσιακά.

Μέχρι τώρα καμία μεταρρύθμιση πρωτοβάθμιας υγείας δεν πέτυχε. Εμείς φιλοδοξούμε να κάνουμε σοβαρή μεταρρύθμιση. Να γίνει οργανωμένα, δομημένα, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης. Να φτιάξουμε ποιοτικές παροχές πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε ο πολίτης να προσφεύγει εκεί. Να δημιουργηθεί δίκτυο υγείας που θα περιλαμβάνει τις υπάρχουσες δομές και θα συνδέονται μέσω ψηφιακής τεχνολογίας και θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες όλο το 24ωρο. Να δοθεί στην οικογένεια η δυνατότητα επιλογής, για το πού θα απευθυνθεί», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*